Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malá kocka prinesie hlasové ovládanie pre vaše centrum domácej zábavy

Malá kocka prinesie hlasové ovládanie pre vaše centrum domácej zábavy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Diaľkové ovládače pre televízor a inú zábavnú elektroniku majú zvyčajne nepreberné množstvo tlačidiel a navyše majú tendenciu sa zapatrošiť niekde za gauč práve vtedy, keď ich potrebujete. Najnovšia verzia streamingového zariadenia Fire TV Cube od spoločnosti Amazon však chce do obývačiek priniesť modernú technológiou hlasového ovládania prostredníctvom digitálnej asistentky Alexa nielen pre televízor, ale aj pre ďalšie inteligentné zariadenia v miestnosti.

V malej kocke Amazon Fire TV Cube sa ukrýva digitálna hlasová asistentka Alexa, ktorej služby môže používateľ využiť pre spúšťanie streamingových aplikácií ako sú Netfilx, Hulu, Amazon Prime Video, ESPN, Fox Now, Showtime, Starz, CBS All Access, NBC a PlayStation Vue. Ak chce používateľ vyhľadávať alebo pozerať obsah, môže zadať napríklad príkaz „Nájdi sci-fi filmy“, „Spusti Netflix“ alebo „Prehraj seriál Orange is New Black“. Zariadenie pritom podporuje televízory s rozlíšením 4K a obrazovú technológiu HDR10. Po zvukovej stránke poteší podpora formátu Dolby Atmos.

Amazon Fire TV Cube.

Oproti predchádzajúcej generácii Fire TV Cube sa najnovšia verzia dá používať úplne hands-free. O rozpoznávanie reči na diaľku sa postará až osem vstavaných mikrofónov, ktoré dokážu zachytiť hlasový príkaz z celej miestnosti a nevadí im ani hlasné prehrávanie obsahu z televízora.

Nové zariadenie Fire TV Cube je však aj univerzálnym nástrojom. Prostredníctvom domácej Wi-Fi siete sa dá pripojiť k iným zariadeniam a používateľ tak môže ovládať televízor, zvukový systém, bezdrôtové reproduktory, set-top box a iné inteligentné zariadenia s podporou Amazon Alexa. Fire TV Cube sa tiež dokáže spojiť s ekosystémom zariadení internetu vecí, ako sú bezpečnostné kamery, žiarovky či rôzne senzory pre meranie teploty, vlhkosti alebo vonkajšieho počasia.

Amazon Fire TV Cube.

Amazon Fire TV Cube disponuje vnútorným úložiskom s kapacitou 16 GB. Telo s rozmermi 86,1 x 86,1 x 76,9 mm váži len 465 gramov. K dispozícii bude od 21. júna za cenu 119,99 dolárov, no už teraz sa dá predbežne objednať.

Amazon Fire TV Cube.