NHL: Caps sa dočkali, po prvýkrát v histórii získali Stanley Cup

TA3 SITA
8.6.2018 06:21

Hokejisti Washingtonu Capitals sú majiteľmi Stanleyho pohára za víťazstvo v NHL v sezóne 2017/2018. V piatom stretnutí finálovej série Washington zvíťazil na ľade Vegas Golden Knights 4:3 (0:0, 2:3, 2:0) a sériu ovládol 4:1. Víťazný gól hostí strelil v čase 52:23 min Lars Eller.

Najužitočnejším hráčom je Ovečkin

Práve tento 29-ročný stredný útočník sa stal prvým dánskym hokejistom, ktorý si siahol na slávny Stanley Cup. Rus Alexander Ovečkin je zasa prvý kapitán z Ruska, ktorý doviedol svoj tím k triumfu v boji o najslávnejšiu hokejovú klubovú trofej.

Jeden z najlepších hokejistov na svete Ovečkin dosiahol triumf v Stanleyho pohári po 13 rokoch v klube a 10 účastiach v play-off. Prispel k nemu 15 gólmi v aktuálnom play-off, čím sa stal najlepším strelcom vyraďovacej časti 2018. Celkovo v nej dosiahol 27 bodov a stal sa novým rekordérom organizácie Washingtonu v produktivite v play-off. Práve Ovečkin sa stal majiteľom trofeje "Conn Smythe Trophy", určenej pre najužitočnejšieho hráča play-off v práve skončenej sezóne.

Snažili sa nepanikáriť

V tíme zdolaného finalistu Vegas Golden Knights bol v zápase číslo 5 v hre aj slovenský hokejista Tomáš Tatar. Dvadsaťsedemročný krídelník odohral 12:08 min a v 33. min asistoval pri góle Davida Perrona na 2:2. Celkovo Tatar ukončil play-off s bilanciou 1 gól a 1 asistencia v 8 zápasoch, v ktorých sa predstavil na ľade.

"Je to absolútne bláznivé. Išli sme za svojím snom a dočkali sme sa. Je neskutočné, čo práve prežívame. Medzi druhou a tretinou sme sa snažili nepanikáriť a sústredili sme sa len na svoju prácu. Nemôžeme sa už dočkať návratu do Washingtonu," uviedol v prvej televíznej reakcii brankár Washingtonu Braden Holtby.

Štyridsaťtri rokov čakali fanúšikovia hokejového Washingtonu na moment, ktorý nastal v noci zo štvrtka na piatok. Azda žiadny tím v modernej ére NHL nemal za sebou toľko nečakaných kolapsov vo vyraďovacej časti ako práve Washington. Proti rozletu Capitals boli zväčša hráči Pittsburghu Penguins.

V roku 1998 ich zastavili až vo finále hráči Detroitu v jednom zo svojich najslávnejších období. V aktuálnej sezóne Capitals sa stali víťazmi Metropolitnej divízie vo Východnej konferencii a v play-off postupne vyradili Columbus Blue Jackets 4:2 na zápasy, Pittsburgh Penguins (4:2), Tampa Bay Lightning (4:3) a vo finále aj Vegas Golden Knights (4:1).

Finále play-off NHL - piaty zápas - štvrtok:

Vegas Golden Knights - Washington Capitals 3:4 (0:0, 3:2, 0:2) - konečný výsledok série 1:4

Góly: 30. Schmidt (R. Smith, Marchessault), 33. Perron (TATAR, C. Miller), 40. R. Smith (Tuch, Theodore) - 27. Vrána (T. Wilson, Kuznecov), 31. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 50. Smith-Pelly (Orpik), 53. Eller (Connolly, Burakovsky) Tomáš Tatar (Vegas) odohral 12:03 min, 1 asistencia, 2 "hity", 2 trestné minúty

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok