Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sonos Beam: Kombinácia soundbaru s hlasovou digitálnou asistentkou

Sonos Beam: Kombinácia soundbaru s hlasovou digitálnou asistentkou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sonos predstavila svoje najnovšie audio zariadenie v podobe soundbaru s názvom Sonos Beam. Ten je navrhnutý špeciálne pre používanie v obývacej izbe a podporuje služby známej digitálnej asistentky Amazon Alexa. Tá do soundabru prináša inteligentné funkcie reproduktora s hlasovým ovládaním.

Výrobca Sonos sa snaží čo najviac otvoriť svoju platformu a tak na jeho hardvéri môžu používatelia prehrávať hudobné skladby zo služieb Google Play Music, Spotify, Apple Music, Deezer a ďalších. Nový soundbar Sonos Beam spočiatku podporuje funkcie hlasového ovládania pre digitálnu asistentku Amazon Alexa, no v priebehu času by sa mali pridať aj ďalšie digitálne asistentky.

Soundbar s Alexou tak umožní používateľom všetky zvyčajné funkcie, ako sú informácie o počasí, pripomienky z kalendára, či hlasové ovládanie televízora. Zariadenie už podporuje aj blížiaci sa štandard HDMI ARC (Audio Return Channel). Soundbar Sonos Beam sa tak v podstate stáva diaľkovým ovládačom, dokáže meniť hlasitosť či zapína alebo vypínať zariadenia.

Soundbar Sonos Beam s podporou digitálnej hlasovej asistentky Amazon Alexa.

Samozrejme, že okrem inteligentných funkcií sa dbalo aj na samotné ozvučenie. Sonos Beam má v sebe zabudovaných päť hlavných reproduktorov. Z toho sú štyri eliptické širokopásmové basoví reproduktory a jeden výškový reproduktor a tri pasívne meniče, ktoré sa postarajú o hlboké basy a sýte stredné výkony. To by malo podľa výrobcu zaistiť dokonalé naplnenie miestnosti zvukom. V soundbare sa nachádza aj päť lineárnych mikrofónov s ďalekým dosahom, ktoré sa postarajú o detekciu hlasových príkazov používateľa. Soundbar sa dá prepojiť aj s inými reproduktormi z dielne Sonosu.

Soundbar Sonos Beam s podporou digitálnej hlasovej asistentky Amazon Alexa.

Soundbar Sonos Beam s rozmermi 65,6 x 10 x 6,9 centimetrov bol pritom navrhnutý tak, aby zvuk z filmov, seriálov a televíznych relácií bol rovnako kvalitný ako zvuk prehrávanej hudby. Reproduktor disponuje systémom rozpoznávania ťažko zrozumiteľnej reči a tiež aj nočným režimom, ktorý pravdepodobne smeruje zvuk viac na používateľa, aby nezobudil celú domácnosť.

Spoločnosť Sonos sa chystá spustiť predaj svojho nového soundbaru Sonos Beam od 17. júla za cenu 399 dolárov.

Soundbar Sonos Beam s podporou digitálnej hlasovej asistentky Amazon Alexa.