V zozname najlepších škôl sveta figurujú tri slovenské univerzity

TA3 TASR
7.6.2018 08:33

Tri slovenské univerzity skončili v rebríčku QS World University Rankings medzi tisíckou najlepších škôl sveta. Slovenská technická univerzita v Bratislave a Univerzita Komenského v Bratislave skončili na pozícii 751 až 800, Technická univerzita v Košiciach na pozícii 801 až 1000.

V zozname najlepších škôl sveta figurujú tri slovenské univerzity
SITA/Marko Erd

Rebríček QS World University Rankings patrí do tzv. Veľkej trojky najstarších svetových rebríčkov univerzít (QS World University Rankings, ARWU- Šanghajský rebríček, Times Higher Education World). "Tieto rebríčky zverejňujú poradie len tých najlepších svetových škôl, čo pri celosvetovom počte vysokých škôl (asi 20.000) znamená, že sa v nich umiestnia len elitné dve až tri percentá vysokých škôl," vysvetľuje v analýze svetových hodnotení škôl Inštitút vzdelávacej politiky ministerstva školstva.

Autori rebríčka píšu, že posudzovali viac ako 4000 univerzít a do rebríčka zaradili tisícku tých najlepších na svete. Rebríček hodnotí reputáciu školy medzi akademikmi a zamestnávateľmi vo svete, veľkosť školy, výskumné výstupy podľa publikácií a počtu citácií a počty zahraničných študentov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok