Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ZenBook Pro 15 s kreatívnym dotykovým displejom namiesto trackpadu

ZenBook Pro 15 s kreatívnym dotykovým displejom namiesto trackpadu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S inovatívnym spôsobom využitia dotykového displeja experimentuje aj spoločnosť ASUS, ktorá na výstave Computex 2018 predstavila svoj najnovší notebook ZenBook. Ten sa môže pochváliť najmä tým, že namiesto klasického trackpadu má vložený konfigurovateľný dotykový displej. Ten môže kreatívnym profesionálom priniesť rozšírenie pracovnej plochy o rôzne nástroje, poslúži pre rýchle spúšťanie aplikácií a ďalšie funkcie. No a samozrejme poskytne tradičné ovládanie kurzora.

Ako už názov napovedá, nový notebook ASUS ZenBook Pro 15 sa radí k profesionálnym mobilným zariadeniam a tak od neho môžeme očakávať tie najvyššie špecifikácie. Jeho 16,5 palcový 4K UHD dotykový displej má minimalistické rámy. K dispozícii je aj verzia s rozlíšením Full HD. Displej pritom dokáže zobraziť 100 percentnú farebnú škálu Adobe RGB, čo ocenia najmä grafici.

V útrobách sa usadil výkonný procesor Intel Core i9-8950HK, no k dispozícii sú aj varianty s procesormi Core i7-8760H alebo Core i5-8300H. Notebook môže mať až 16 GB operačnej pamäte DDR4 RAM a kapacita vnútorného SSD úložiska narastie až na 1 TB. O grafický výkon sa postará karta Nvidia GeForce GTX 1050 Ti.

Spoločnosť ASUS na výstave Computex 2018 predstavila svoj najnovší notebook ZenBook Pro 15, ktorý má dotykový displej namiesto touchpadu.

V rámci konektivity tu nájdeme Bluetooth 5.0, 802.11ac Gigabit Wi-Fi, USB-C s podporou Thunderbolt 3, USB 3.0 Typu A, HDMI 1.4 a samozrejme aj slot pre karty microSD. O zvukovú stránku sa postará certifikovaná audio systém Harman Kardon. Notebook napriek svojmu výkonu aj čo to vydrží. Jeho 8 článková lítium-polymérová batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť energiu po dobu viac ako 9 hodín.

Najväčším lákadlom, či zaujímavým ozvláštnením tradičných pracovných notebookov je to, že vývojári sa rozhodli vymeniť trackpad za druhú dotykovú obrazovku. Tento 5,5 palcový displej s rozlíšením Full HD a technológiou IPS pre zabezpečenie vysokých pozorovacích uhlov podporuje funkciu pre dotykovú plochu Microsoft Precision. K dispozícii je však aj panel nástrojov, ktorý si používateľ vie sám nakonfigurovať podľa svojich potrieb, ďalej je tu panel pre rýchle spúšťanie navolených aplikácií či možnosť zrkadlenia displeja s prepojeného smartfónu prostredníctvom aplikácie Asus Sync.

5,5 palcový dytokvý displej s rozlíšením Full HD a technológiou IPS pre zabezpečenie vysokých pozorovacích uhlov prináša široké možnosti využitia.

Dotykový panel môže slúžiť ako rozšírenie hlavnej obrazovky notebooku. Umožňuje napríklad pretiahnutie okna so správami alebo sociálnymi sieťami do priestoru pod klávesnicu. Panel pritom zvláda až štyri gestá s prstami. Panel sa dokonca dá použiť ako digitálna klávesnica pod fyzickou klávesnicou. Podporovaný aj softvér, ako je Microsoft Office, či služby YouTube alebo Spotify.

Nový notebook ASUS ZenBook Pro 15 by mal byť k dispozícii od budúceho mesiaca za cenu začínajúcu sa od 2 299 dolárov, v závislosti od vybranej konfigurácie.

Nový notebook ASUS ZenBook Pro 15 sa radí k profesionálnym mobilným zariadeniam a tak od neho môžeme očakávať tie najvyššie špecifikácie.