Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malá ochutnávka inovatívneho zariadenia Lenovo Yoga Book 2

Malá ochutnávka inovatívneho zariadenia Lenovo Yoga Book 2
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmä vďaka masívnemu rozšíreniu smartfónov a tabletov nás možno čaká budúcnosť, kedy ani notebooky nebudú vybavené fyzickou klávesnicou. Čínsky výrobca Lenovo už pred niekoľkými rokmi experimentoval v mobilnom zariadení Yoga Book s dotykovou plochou, ktorá mala virtuálnu klávesnicu a dala sa použiť aj na ďalšie kreatívne funkcie. Počas výstavy Computex 2018 sa Lenovo rozhodlo poodhaliť druhú generáciu tohto inovatívneho riešenia.

Počas prednášky spoločnosti Intel na výstave Computex 2018 sa ku Gregory Bryantovi na pódium pripojil Jeff Meredith z Lenova, ktorý síce pripustil, že zariadenie Yoga Book bolo skôr experimentom, no véčkové telo, ktorého spodná časť mala namiesto klasickej fyzickej klávesnice dotykovú plochu s virtuálnou klávesnicou (nazvanou spoločnosťou ako Halo) zaujala viacerých používateľov.

Dotyková plocha však môže poslúžiť aj ako nástroj pre kreatívnych ľudí, ktorí prostredníctvom nej môžu nielen písať, ale aj kresliť, zapisovať si ručne písané poznámky a ďalšie činnosti, ktoré sa premietnu na horný displej zariadenia. V prípade potreby sa plocha deaktivuje a používateľ môže celý panel preklopiť dozadu za displej a získa tak tvar tabletu.

Počas prednášky spoločnosti Intel na výstave Computex 2018 sa ku Gregory Bryantovi (vľavo) na pódium pripojil Jeff Meredith (vpravo) z Lenova, ktorý odhalil prvé informácie o inovatívnom konvertibilnom notebooku Yoga Book 2.

Hoci zverejnené podrobnosti o druhej generácii tohto inovatívneho zariadenia sú dosť skúpe, Lenovo prezradilo, že Yoga Book 2 bude mať ako zariadenie 2 v 1 dvojicu dotykových displejov namiesto jedného displeja a plochy s Halo klávesnicou. Samozrejme, že spodný displej ponúkne možnosť písania na virtuálnej klávesnici, no prináša oveľa viac možností kreatívneho využitia ako tomu bolo v prvej generácii Yoga Boook. Vo vnútri môžeme očakávať výkonný hardvér s najnovšími procesormi Intel, ktoré prispejú k zvýšeným nárokom na spracovanie.

Spoločnosť Lenovo tiež naznačila, že rozhranie pre digitálnu klávesnicu získalo inteligentné funkcie, ktoré pomôžu používateľom pri písaní. Zrejme niečo na štýl prediktívneho zadávania textu, ktorý poznáme z dnešných smartfónov, no s vylepšenými schopnosťami. Lenovo Yoga Book 2 by malo byť dostupné na konci tohto roka, no a to je vlastne všetko, o čo sa Lenovo na výstave Computex 2018 podelilo s verejnosťou. Na viac detailov si tak budeme musieť počkať.

Prvý pohľad na mobilné zariadenie Lenovo Yoga Book 2.