Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový smartfón ASUS ROG Phone mení pravidlá mobilného hrania

Nový smartfón ASUS ROG Phone mení pravidlá mobilného hrania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje množstvo herných počítačov alebo notebookov, no herných smartfónov je doslova ako šafranu. Vážnejšie mobilné hranie zobral do rúk až minuloročný smartfón Raze Phone a teraz chce tento údel prevziať nový smartfón od spoločnosti ASUS pod známou značkou ROG (Republic of Gamers).

Smartfón ASUS ROG Phone má 6 palcový AMOLED displej s rozlíšením 2160 x 1080 bodov, ktorého pomer strán je 18 : 9. Jeho obnovovacia frekvencia je 90 Hz, čas odozvy len 1 milisekundu a kontrastný pomer 10 000 : 1. Výrobca tiež uviedol, že farebná škála sa pohybuje na 108,6 percenta DCI-P3 a nechýba ani podpora HDR. Tento displej so živými farbami je pritom chránený sklom Gorilla Glass 6.

Aby boli aj tie najnáročnejšie mobilné hry plynulé, je ROG Phone osadený špeciálnou verziou osemjadrového procesora Qualcomm Snapdragom 845 s taktovacou frekvenciou 2,96 a grafickým čipom Adreno 630. Sekunduje im až 8 GB operačnej pamäte LPDDR4X RAM a o dostatok úložného priestoru sa postará UFS 2.1 s kapacitou až 512 GB. Takýto výkon však už pýta aj poriadne chladenie a tak vývojári z ASUSu vyvinuli nový sytém GameCool s medenými rozvodmi a 3D parnou komorou. K dispozícii je aj voliteľný chladič AeroActive, ktorý fúka vzduch cez zadnú časť telefónu, aby pomohol s urýchlením rozptýlenia tepla.

Smartfón ASUS ROG Phone má 6 palcový AMOLED displej s rozlíšením 2160 x 1080 bodov, ktorého pomer strán je 18 : 9.

Medzi bežné senzory, ako je akcelerometer a gyroskop, pridal ASUS aj snímač vzdialenosti, senzor Hall a dva ultrasonické senzory AirTRigger, ktoré sú určené pre špeciálne ovládacie tlačidlá (dve vľavo a jedno vpravo), na ktoré stačí vyvinúť len 20 gramovú silu prítlaku. Telefón podporuje GPS, aGPS, Glonass a BeiDou, ako aj bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac / ad s podporou Wi-Fi Direct, podporu pre bezdrôtové pripojenie displeja WiGig 802.11ad a samozrejme aj NFC.

K dispozícii sú tiež dva porty USB-C na spodnej a bočnej strane, vďaka čomu je možné pripojiť nabíjací kábel tak, aby nezavadzal rukám počas hrania. Na zadnej strane sa nachádza duálny fotoaparát s 12 a 8 megapixlovými snímačmi a predná selfie kamera si prináša rozlíšenie 8 megapixlov. Okrem toho výrobca pridal na zadnú stranu aj logo ROG, ktoré svieti vo vybraných farbách.

ROG Phone je osadený špeciálnou verziou osemjadrového procesora Qualcomm Snapdragom 845 s taktovacou frekvenciou 2,96 a grafickým čipom Adreno 630.

Pre hráčov je dôležitý aj kvalitný zvuk, ktorý ASUS zabezpečuje prostredníctvom duálnych stereofónnych reproduktorov, ktoré sú schopné poskytnúť Hi-Res (24 bitov / 192 kHz) ozvučenie. Zapojením slúchadiel získa hráč virtuálny priestorový zvuk DTS Headphone X 7.1.

S príchodom nového smartfónu ROG Phone je k dispozícii aj množstvo príslušenstva, ako je napríklad dokovacia stanica pre hranie s dvojitou obrazovkou, dokovacia stanica pre pripojenie smartfónu k 4K UHD monitoru a periférnym zariadeniam, či bezdrôtový dok s konzolovými ovládacími prvkami.

Herný smartfón ASUS ROG Phone bol predstavený počas výstavy Computex 2018 a k dispozícii bude od tretieho štvrťroka. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

S príchodom nového smartfónu ROG Phone je k dispozícii aj množstvo príslušenstva.