Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin má technológie, ktoré vám pomôžu zlepšiť vašu golfovú hru

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak hrávate golf, tak nepochybne sa už aj vám stalo, že ste celkom neodhadli vzdialenosť jamky a z rúk vám vyšla taká strela, vďaka ktorej loptička preletela green. Alebo práve naopak. Podcenili ste to a pre slabú strelu ste jamku zahrali na viackrát ako ste chceli. Ale už to tak byť nemusí, veď aj v tomto vám dokážu pomôcť technológie. Americký Garmin si chce u golfistov šplhnúť a tak prichádza s niečím zaujímavým.

Volá sa Approach Z80 a pomáha určovať vzdialenosť. Tá je totiž alfou – omegou pre hráča, aby vedel naplánovať svoju strelu s vhodnou silou. Používateľ všetko sleduje cez hľadáčik v podobe OLED displeja. Za všetkým je pritom presná laserová technológia, ktorá vyšle lúč a meria ho. Presnosť pritom výrobca nastavil dokonca len na 25 centimetrov, a to až pri vzdialenosti do 320 metrov. Používateľ má k dispozícii až 6 násobné zväčšenie, a tak uvidí jamku jasne a ostro, s prekrytím mapy zobrazujúcej rozloženie jamky.

Zariadenie pomôže aj takým hráčom, ktorým sa od napätia z hry trasú ruky. Má totiž integrovaný stabilizátor obrazu, a ten zjednoduší nájdenie a zameranie vlajky v jamke. Hrať ale treba aj vtedy, ak vlajku nevidíte. K tomu slúži funkcia Pinpointer, ktorá v týchto špecifických prípadoch ukáže v hľadáčiku smer odpalu.

Keďže však ide o zariadenie z dielne inovátora, ktorý pracuje s GPS a digitálnymi mapami, podobné technológie nechýbajú ani tu. A tak je vo vnútri prednahratých viac ako 41 tisíc máp golfových ihrísk po celom svete. No a tie si dokážete neskôr aj aktualizovať. Vďaka tomu môže dvojrozmernú mapu ihriska vidieť aj hráč priamo v hľadáčiku.

Garmin Approach Z80.

Popri tom je zaujímavou funkciou i to, že vďaka Z80tke vidí golfista koľko metrov od neho je na začiatok a koľko na koniec greenu. Takto si vie nastaviť svoju strelu, aby ju doslova neprepálil. Pomocou zariadenia sa dá zistiť aj to, či je jamka umiestnená na začiatku alebo na konci greenu.

Zariadenie je úplne mobilné a práve malé rozmery a váha len necelých 230 gramov potvrdzujú to, že sa schová aj do vrecka golfových nohavíc. No a navyše, batéria Garmin Approach Z80 vydrží až 15 hodín, čo je ďaleko viac ako trvá aj tá najdlhšia hra.

Rozhodne si tak môže každý hráč overiť svoj odhad vzdialenosti a nepochybne aj to mu pomôže zdolať víťazné jamky.