V centre Bratislavy dokopali cudzinca, v nemocnici zomrel

TA3 TASR
1.6.2018 13:16

Filipínec, ktorého brutálne zbili v centre Bratislavy, v nemocnici zomrel. Prípad sa stal v sobotu v skorých ranných hodinách na Obchodnej ulici. Polícia krátko po útoku podozrivého zadržala. Neskôr sa ale dostal na slobodu, pretože prokurátor nevidel dôvod na väzbu. Prípadom sa preto zaoberá aj Generálna prokuratúra.

„Po konzultácii s Generálnou prokuratúrou SR trestnú vec okamžite prevzala Krajská prokuratúra v Bratislave, ktorá bude vykonávať dozor s tým, že trestné stíhanie bude vedené pre podstatne závažnejšiu právnu kvalifikáciu," oznámila hovorkyňa GP.

Príslušné spisové materiály v predmetnej trestnej veci podľa Predajňovej preskúma prokurátor Generálnej prokuratúry, pričom bude nariadená takzvaná správová povinnosť. Dohľad bude vykonávať prokurátor GP. Napadnutý Filipínec, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien, následkom zranení podľahol v Ružinovskej nemocnici v Bratislave, informoval o tom denník Nový Čas. Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka. Prokurátor okresnej prokuratúry nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok