Komando oslobodilo vyše 100 ľudí, ktorých zadržiavali talibanci

TA3 TASR
31.5.2018 11:07

Elitné komando afganských ozbrojených síl oslobodilo vo štvrtok ráno desiatky ľudí vrátane žien a detí, ktorých zadržiavali militanti z hnutia Taliban. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie afganskej armády.

Komando oslobodilo vyše 100 ľudí, ktorých zadržiavali talibanci
SITA/AP

Hovorca afganskej armády uviedol, že pri záchrannej akcii špeciálneho komanda sa podarilo zachrániť 103 osôb, ktoré militanti zadržiavali v dvoch väzniciach v juhoafganskej provincii Helmand. Medzi oslobodenými väzňami, z ktorých väčšinu tvorili civilisti, bolo aj päť žien a dve deti. Pri zásahu zahynuli štyria militanti.

Medzičasom došlo v provincii Helmand k samovražednému bombovému útoku, pri ktorom utrpelo zranenia šesť ľudí vrátane troch policajtov. Podľa starostu mesta Gerešk Mohammada Rúdího k výbuchu došlo po tom, čo polícia na kontrolnom stanovišti zastavila podozrivé vozidlo.

Podľa májovej správy dozorného orgánu americkej vlády pre obnovu Afganistanu ovláda Taliban 14,5 percenta z vyše 400 okresov, pričom o približne 30 percent okresov sa stále vedú boje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok