Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá Mindframe vás schladia, aj keď je príliš horúco na bojisku

Slúchadlá Mindframe vás schladia, aj keď je príliš horúco na bojisku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Hewlett-Packard predstavila menší a rýchlejší herný notebook Omen 15 a množstvo doplnkov pre náruživých hráčom. Najzaujímavejším z nich sa javia herná slúchadlá Omen Mindframe, ktoré sú vybavené aktívnou technológiou pre chladenie uší.

Podľa vyjadrenia spoločnosti HP vyplýva, že až 46 percent hráčov si myslí, že pri slúchadlách je najdôležitejšie pohodlie. Niečo na tom bude, veď niektorí náruživí hráči strávia bojmi aj niekoľko hodín a slúchadlá za tú dobu môžu nepríjemne tlačiť, alebo je človeku v nich teplo a potí sa.

Riešenie prinášajú nové herné slúchadlá Omen Mindframe, ktoré sa prehrievanie uší snažia vyregulovať prostredníctvom termoelektrického zariadenia, ktoré sa nachádza vo vnútri oboch mušlí. Zariadenie odoberá teplo z akustickej komory a vedie ho smerom von, čo by údajne malo udržať hlavu hráča v chlade, dokonca ja vtedy, keď je na obrazovke monitora pekne horúco.

Herné slúchadlá HP Omen Mindframe s aktívnym chladením.

K pohodliu prispeje aj samočinne nastaviteľná obruč na hlave, ktorá vytvorí rovnomerné rozloženie hmotnosti slúchadiel, či vankúše vyrobené z umelej kože. Technológie DTS Headphone: X a 7.1 virtuálny priestorový zvuk by mali hráčom pomôcť identifikovať miesto, z ktorého na nich strieľa nepriateľ, zatiaľ čo smerový mikrofón s rušením šumu sa postará o čisté hlasové povely pre spoluhráčov.

Herné slúchadlá Omen Minndframe budú k dispozícii niekedy v druhom polroku, no ich cena zatiaľ nebola oznámená.

Herná opticko-mechanická klávesnica HP Omen Sequencer.

K ďalším herným doplnkom od spoločnosti HP patrí nová opticko-mechanická klávesnica, USB myš s rozlíšením 16 000 DPI a univerzálny batoh na prenos notebooku a príslušenstva. Keď sme už pri tých notebookoch, tak netreba zabudnúť na predstavenie nového modelu Omen 15.

Tento 15,6 palcový notebook dokáže vykresliť obraz v rozlíšení 4K s obnovovacou frekvenciou 60 Hz alebo až 144 Hz v rozlíšení Full HD. V určitých konfiguráciách je k dispozícii aj technológia Nvidia G-Sync pre zosúladenie výkonu grafickej karty s displejom, čo zabezpečí plynulý obraz aj v poriadnej akcii. Zážitok z hrania podporia stereo reproduktory, ktoré vyladila známa audio spoločnosť Bang & Olufsen.

Herný notebook HP Omen 15.

Z hľadiska výkonu sú notebooky dodávané s procesormi Intel Core i5 alebo Core i7, operačná pamäť DDR4 RAM 2666 Mhz môže narásť až na 32 GB. O grafický výkon sa postará Nvidia GeForce GTX 1070 Max-Q. Používateľ si môže vybrať typ úložiska buď vo forme klasického HDD, SSD alebo v hybridnej kombinácii.

Notebook HP Omen 15 sa začne predávať od 29. júla za cenu od 979,99 dolárov, v závislosti od zvolenej konfigurácie.

Herný notebook HP Omen 15.