Most má nových členov, vstupujú poslanci aj štátny tajomník

TA3 SITA TASR
29.5.2018 13:20

Koaličný Most-Híd má nových straníkov. Novými členmi politického subjektu sa stali podpredseda NR SR a primátor Martina Andrej Hrnčiar, poslanec parlamentu a primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal, štátny tajomník rezortu kultúry Konrád Rigó či podpredseda nitrianskeho kraja Igor Éder.

Do strany nedávno vstúpila aj poslankyňa a šéfka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová. "Po rozpade #Siete sme sa rozhodovali, kde sa ukotvíme. Hodnotovo najbližší nám bol poslanecký klub Mosta-Híd. Môj dnešný vstup do strany je logickým a prirodzeným vyvrcholením dvojročnej práce v klube a vzťahov, ktoré tam sú. Dôvodom bola aj osoba predsedu Bélu Bugára a prozápadná a proeurópska orientácia strany," vysvetlil svoju motiváciu Hrnčiar.

Antal tvrdí, že Most-Híd mu dal priestor na pretavovanie svojich myšlienok do legislatívnych návrhov. "Tie pomáhajú nielen obciam a mestám, ale aj ľuďom, ktorí v nich žijú. Most-Híd skutočne funguje ako štandardná politická strana s fungujúcimi štruktúrami. Preto chcem Mostu-Híd pomôcť aj v slovenských regiónoch, kde chcem byť aktívnejší," avizoval.

Hrnčiar už v minulosti členom Mosta-Híd bol, potom spoluzakladal #Sieť, z ktorej však neskôr odišiel a prešiel do klubu Mosta-Híd. Antal do parlamentu prišiel ako náhradník za Gabriela Csicsaia (Most-Híd), ktorý je štátnym tajomníkom ministerstva pôdohospodárstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok