Brusel zaplavili stovky topánok, slúžili ako odkaz pre Netanjahua

TA3 TASR
28.5.2018 17:20

Bruselské námestie pred budovou Európskej rady zaplavilo v pondelok 4500 párov topánok, ktoré majú slúžiť ako pripomenutie obetí izraelsko-palestínskeho konfliktu od roku 2008.

Brusel zaplavili stovky topánok, slúžili ako odkaz pre Netanjahua
SITA/AP

Za touto iniciatívou stojí nezisková organizácia Avaaz, podľa ktorej do zbierky topánok prispeli občania z rôznych európskych krajín. Topánky na bruselskom Námestí Jeana Reya aktivisti umiestnili v deň schôdzky ministrov zahraničných vecí krajín EÚ. Podľa riaditeľa tejto kampane Christopha Schotta členovia organizácie Avaaz nechcú poukazovať na boj jednej strany proti druhej, ale majú záujem obhajovať ľudskosť.

"Občania z celej Európy majú pre naše vlády jednoznačnú správu: Na životoch Palestínčanov nám záleží a je potrebné, aby na nich záležalo aj vám. Ako najväčší obchodný partner a politický spojenec Izraela máme morálnu povinnosť vyslať jasný signál vláde Netanjahua, že násilie musí prestať," vyhlásil Schott.

V dôsledku nedávnych nepokojov na hranici pásma Gazy s Izraelom, ktoré si vyžiadali najmenej 60 obetí na životoch z radov neozbrojených demonštrantov, členovia Avaaz vyzvali ministrov zahraničných vecí EÚ na sankcie voči Izraelu. Podľa informácií publikovaných na webe Avaazu by malo ísť o sankcie zamerané na špecifické odvetvia, ktoré oslabujú mierové úsilie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok