Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ultrazvukové zariadenie vyčistí oblečenie aj iné drobné predmety

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí z nás majú problém si doma nájsť čas na opratie oblečenia, no ešte viac problémov je s tým spojených na cestách. Nové zariadenie Sonic Soak je však navrhnuté tak, aby fungovalo ako taká miniatúrna prenosná práčka, ktorá odevy čistí prostredníctvom špecifických zvukových vĺn. Navyše sa dá použiť aj na čistenie ďalších predmetov, ako sú napríklad šperky, zubné kefky, príbor, veci pre deti, ovocie, teda v podstate všetko, čo sa dá vložiť do umývadla s vodou.

Čistiace zariadenie Sonic Soak je založené na princípe používania ultrazvuku na čistenie predmetov. Keď sa umiestni do vody, vydáva vysokofrekvenčné zvukové vlny, ktoré vytvárajú malé tlakové bubliny. Tie narážajú na predmety, ktoré sa umyjú, a odstránia sa z nich nečistoty ako špina, olej či baktérie. Ultrazvuk vyžaruje nerezový valec s rozmermi 10,5 x 3,5 cm. Ten sa ponorí do vane alebo umývadla naplneného vodou. Valec je pripojený káblom k jednotke, ktorá sa zasunie do elektrickej zásuvky. Zariadenie vydáva až 50 000 ultrazvukových vibrácií za sekundu a používatelia si na jednotke v zásuvke môžu nastaviť časovač pre čistenie.

Sonic Soak vydáva vysokofrekvenčné zvukové vlny, ktoré vytvárajú malé tlakové bubliny. Tie narážajú na predmety, ktoré sa umyjú, a odstránia sa z nich nečistoty ako špina, olej či baktérie.

Sonic Soak sa postará nielen o vyčistenie oblečenia, ale dokáže toho oveľa viac. Jeho tvorcovia tvrdia, že zvládne čistiť jemné tkaniny ako hodváb a čipky, vyčistí aj hygienické predmety ako zubné kefky a holiace strojčeky, detské fľaše a cumlíky, hračky, striebro, náradie, okuliare, šperky a dokonca aj ovocie či zeleninu. S rozmermi menšími ako bežný smartfón je zariadenie mimoriadne prenosné a tak sa môže stať užitočným spoločníkom na cestách. Tím vývojárov poukazuje aj na to, že Sonic Soak spotrebuje iba 10 percent energie a menej ako dve percentná vody ako v prípade bežnej práčky. Navyše je jeho práca tichá, keďže ultrazvuk naše uši nedokážu zachytiť.

Zariadenie vydáva až 50 000 ultrazvukových vibrácií za sekundu a používatelia si na jednotke v zásuvke môžu nastaviť časovač pre čistenie.

Zariadenie Sonic Soak bolo financované prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo už v decembri minulého roku, kedy sa podarilo vyzbierať až neuveriteľné dva milióny dolárov. Dá sa získať ešte v rámci „neskorej“ objednávky za cenu 150 dolárov, pričom dodávka zariadení sa už začala. Takže ak vás zariadenie Sonic Soak zaujalo, nemalo by dlho trvať, kým sa objaví pred vašim prahom.

Sonic Soak sa dá použiť aj na čistenie ďalších predmetov, ako sú napríklad šperky, zubné kefky, príbor, veci pre deti, ovocie, teda v podstate všetko, čo sa dá vložiť do umývadla s vodou.