Vojtko privítal na zraze deväť hráčok, Žirková zatiaľ povedala nie

TA3, TASR
14.5.2012 18:55

Nový tréner slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Ivan Vojtko privítal na pondelňajšom zraze v bratislavskom Dome športu deväť hráčok. V priebehu dňa sa malo k tímu pripojiť aj kvinteto, ktoré cestovalo mikrobusom z Východu.

Vojtko privítal na zraze deväť hráčok, Žirková zatiaľ povedala nie
TA3

Kouč slovenského tímu nebude môcť v príprave ne kvalifikáciu ME 2013 (15.-30. júna) počítať s dlhoročnou oporou Zuzanou Žirkovou ani so zranenou Reginou Palušnou. "Dnes som diskutoval so Zuzkou Žirkovou o jej návrate do reprezentácie a povedala mi, že zatiaľ nie. Pre školské povinnosti chýbala na zraze Beáta Šimová. Palušná je momentálne zranená a v 12-člennej nominácii na dva prípravné zápasy s Japonskom zrejme nebude figurovať ani Janka Minčíková, ktorá tiež nie je úplne zdravotne fit," povedal pre TASR Vojtko.

Slovenská výprava odlieta do Tokia vo štvrtok popoludní z viedenského Schwechatu. "Počítam s tým, že domáce družstvo bude forsírovať rýchly basketbal a preverí našu obranu. Začiatkom júna sa možno do Japonska vrátime a absolvujeme tam miniturnaj. Pred začiatkom kvalifikácie by sme radi ešte odohrali dva-tri prípravné zápasy na domácej pôde, no takmer všetci súperi sú už obsadení, čo nám komplikuje situáciu. Záverečnú prípravu na ME absolvuje 16 hráčok, otvorená je stále účasť Erin Lawlessovej," povedal pre TASR Vojtko.

širšia nominácia na prípravné zápasy v Japonsku:
rozohrávačky: Darina Mišurová, Gabriela Kubatová, Janka Minčíková, Ivana Jalčová, Timea Sujová
krídla: Veronika Černáková, Lucia Kupčíková, Katarína Tetemondová, Beáta Šimová, Simona Podešvová
pivotky: Eva Kmeťová, Romana Vyňuchalová, Klaudia Lukačovičová, Anna Jurčenková

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok