Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus vstupuje do ringu s vlastným G-Sync HDR herným monitorom

Asus vstupuje do ringu s vlastným G-Sync HDR herným monitorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už začiatkom minulého roka počas výstavy CES 2017 sľúbila spoločnosť Nvidia, že jej technológia G-Sync si nájde svoju cestu do herných 4K HDR monitorov od výrobcov, ako sú Acer a Asus. Prvý z nich už tento týždeň spustil predbežné objednávky na svoj nový herný monitor Predator X27. No a teraz sa pridala aj spoločnosť Asus, ktorá oznámila svoj vlastný herný 4K HDR monitor ROG Swift PG27UQ s technológiou Nvidia G-Sync.

Divízia Republic of Gamers (ROG) od spoločnosti Asus oznámila, že nový 27 palcový herný monitor ROG Swift PG27UQ bude dostupný až koncom júna, hoci sa predpokladá, že konkurenčný monitor Acer Predator X27 sa začne predávať hneď začiatkom júna. Okrem tohto detailu sa zdajú byť všetky ostatné veci rovnaké.

4K HDR herný monitor Asus ROG Swift PG27UQ s technológiou Nvidia G-Sync.

UHD Monitor Swift PG27UQ má panel s rozlíšením 3 840 x 2 160 bodov a prostredníctvom pripojenia cez DisplayPort 1.4 zvláda obnovovaciu frekvenciu až 144 Hz. Pripojením cez rozhranie HDMI je obnovovacia frekvencia monitora klasických 60 Hz. Displej má 178 stupňové horizontálne a vertikálne zobrazovacie uhly, čas odozvy 4 ms a jas 1 000 nitov. Prináša štandardný kontrast 1 000: 1, ktorý sa po zapnutí HDR zvýši až na 20 000: 1. K lepšiemu zobrazeniu čiernej farby a jej odtieňov prispieva 384 zón dynamického riadeného stmievania LED diód.

Technológia osvetlenia Aura Sync sa synchronizuje s kompatibilnými hernými komponentmi a periférnymi zariadeniami, aby boli zabezpečené plynulé farebné svetelné efekty.

4K HDR herný monitor Asus ROG Swift PG27UQ s technológiou Nvidia G-Sync.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Asus je tento monitor prvý a jediný na svete, ktorý bude mať certifikáciu DisplayHDR 1000, ktorú spoločnosť VESA zaviedla v minulom roku. Táto otvorená norma je postavená na súbore špecifikácií a výkonnostných vrstiev pre testovanie jasu, farebnej škály, bitovej hĺbky, doby odozvy atď. Asus sa tak stavia na prvú priečku pre ostré, jasné a reálne zobrazenie farieb pri hraní hier.

Nový herný monitor Asus ROG PG27UQ by sa mal objaviť v obchodoch koncom júna za cenu 1999,99 dolárov, čiže za rovnakú „pálku“, akú pýta Acer za svoj herný monitor Predator X27.

4K HDR herný monitor Asus ROG Swift PG27UQ s technológiou Nvidia G-Sync.