Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prémiový HTC U12+ sa radí k špičke mobilného fotografovania

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

A máme tu ďalšiu vlajkovú loď, ktorá si chce odhryznúť poriadny kus z koláča tohtoročných prémiových smartfónov. Spoločnosť HTC totiž predstavila svoj najnovší model smartfónu U12+, ktorý púta pozornosť svojim dizajnom, no zaujme najmä výkonnými komponentmi a zadným duálnym fotoaparátom pre dokonalé mobilné fotografovanie.

Smartfón HTC U12+ má 6 palcový displej s obrím rozlíšením 2 880 x 1 440 pixlov, ktorý je osadený v štíhlom ráme. Zakrivený tvar a lesklá sklenená zadná strana prispieva k prémiovému pocitu a pokračuje tak v dizajnovom prevedení minuloročných modelov HTC U11 a U11+. Oproti nim je novinka o niečo hrubšia a ťažšia, no je to zanedbateľné. Výrobca tentoraz ide s kožou na trh priamo, a preto vydal rovno najvyššiu vlajkovú loď U12+. Na okresanejší model U12 si zrejme nejaký ten čas budeme musieť počkať, ak sa ho HTC vôbec rozhodne vydať.

Smartfón HTC U12+.

Vlajková loď je poháňaná procesorom Snapdragon Dragon 845 v kombinácii so 6 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska môže byť buď 64 GB alebo 128 GB. Samozrejme nechýba možnosť jeho rozšírenia prostredníctvom microSD karty. U12+ sa nedrží v úzadí ani v ozvučení. Postarajú sa o to integrované audio technológie od spoločnosti BoomSound spolu s aptX HD od spoločnosti Qualcomm. Vysoká vernosť zvuku je tak zaručené či už cez reproduktory v smartfóne alebo cez prepojené Bluetooth slúchadlá.

Smartfón HTC U12+.

Čo sa týka mobilného fotografovania, v zadnej časti sa nachádza duálny fotoaparát s rozlíšením 12 megapixlov a 16 megapixlov. O ostré snímky sa postará optická stabilizácia a softvérové algoritmy. Fotoaparát s rozlíšením 12 megapixlov má ohniskovú vzdialenosť F 1,75 zatiaľ čo druhý, 16 megapixlový, poskytne clonu F 2,6 a dvojnásobné optické priblíženie. Výrobca sľubuje vynikajúce výsledky pri fotografovaní, čo podporili aj nezávislí špecialisti z portálu DxOMark, ktorý smartfón HTC U12+ poslali rovno na druhú priečku, hneď za vedúcim smartfónom Huawei P20 Pro.

Všetko však má aj svoju cenu a tak v prípade modelu smartfónu HTC U12+ so 64 GB úložiskom si treba pripraviť 799 dolárov, zatiaľ čo cena za verziu so 128 GB sa vyšplhala až na 849 dolárov. Smartfóny sú k dispozícii na predbežnú objednávku v keramickej čiernej, plamennej červenej či priesvitnej modrej farbe, v závislosti od regiónu.

Smartfón HTC U12+.