Envirorezort dostal státisícovú pokutu pre čachre Slotovho ministra

SITA
14.5.2012 14:57

Ministerstvo životného prostredia dostalo sankciu 654 500 eur od Úradu pre verejné obstarávanie. Dôvodom je podľa Sme zmluva ešte z čias národniarkseho ministra Jána Chrbeta.

Envirorezort dostal státisícovú pokutu pre čachre Slotovho ministra
SITA

Pokuta pre Ministerstvo životného prostredia SR vo výške 654 500 eur od Úradu pre verejné obstarávanie je na ťarchu ministerstva a spôsobí mu do budúcnosti problémy. Uviedol to hovorca envirorezortu Maroš Stano. Dôvodom udelenia sankcie je podľa článku Sme zmluva ešte z čias ministra Jána Chrbeta. Rezort dostal pokutu za to, že Chrbet prihral 13-miliónovú propagačnú zákazku malej a dovtedy neznámej reklamnej agentúre Bros. 

Súťaž bola podľa článku na portáli iba naoko, ďalšie dve renomované firmy mali smolu. "Ministerstvo pritom nezaujímali výsledné cenové ponuky, čím porušilo zákon o verejnom obstarávaní," píše sa v článku na www.sme.sk. "Bohužiaľ sa to stalo v minulosti a my sa s tým musíme už len nejako vyrovnať," informoval hovorca Stano. 

Ján Chrbet uzavrel zmluvu s firmou Bros na propagáciu Operačného programu Životné prostredie, pričom peniaze smerovali napríklad na workshopy, konferencie alebo špeciálne logá. Zmluva podľa informácií v článku platí až do budúceho roka a väčšina z 13 miliónov eur je už údajne vyčerpaná. Zmluvu kritizovali médiá už v roku 2010, lebo propagácia Operačného programu bola podľa nich v niektorých prípadoch až desaťnásobne predražená. Chrbet sa k pokute nevyjadril, nedvíhal telefón.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok