Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Predátor medzi 4K monitormi s G-Sync HDR pre náročných hráčov

Predátor medzi 4K monitormi s G-Sync HDR pre náročných hráčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Nvidia už dávnejšie oznámila, že jej technológia G-Sync zavíta aj medzi 4K UHD herné monitory s obrazovou technológiou High Dynamic Range (HDR) od výrobcov, ako sú spoločnosti Asus a Acer. A práve vývojári z Aceru usilovne pracovali niekoľko posledných mesiacov na svojom 27 palcovom hernom monitore, ktorý dostal označenie Predator X27. Ten svojimi parametrami poteší určite všetkých náruživých hráčov počítačových hier, no cena za toto zobrazovacie zariadenie im poriadne prevetrá peňaženky.

Technológia G-Sync je tu medzi nami už od roku 2013 a slúži na plynulé zobrazenie akcie prostredníctvom prispôsobenia obnovovacej frekvencie monitora s výkonom grafickej karty v počítači. G-Sync minimalizuje blikanie a trhanie obrazu akčných hier. Už v minulom roku oznámila Nvidia, že chce nasadiť svoju technológiu do herných panelov 4K HDR s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. No a jednou z prvých lastovičiek sa stal herný monitor Acer Predator X27.

Očakávaný 27 palcový 4K UHD herný monitor Predator X27 od spoločnosti Acer je vybavený technológiou Nvidia G-Sync HDR.

Herný monitor Predator X27 má 27 palcovú uhlopriečku, na ktorej zobrazí obsah v rozlíšení 3 840 x 2 160 pri hustote 163 obrazových bodov na jeden palec. Obnovovacia frekvencia monitora je až 144 Hz a jeho odozva sa stlačila na 4 ms, čo by spolu s technológiou G-Sync malo zaručiť elimináciu trhania a rozmazania obrazu. Svietivosť obrazového panelu sa vyšplhala až na 1 000 nitov a poteší aj kontrastný pomer 1 000: 1. Vďaka LED podsvieteniu s 384 zónami pre riadenie stmievanie diód sa podarilo dosiahnuť vernejšie zobrazenie čiernej farby a jej odtieňov.

Obnovovacia frekvencia monitora je až 144 Hz a jeho odozva sa stlačila na 4 ms, čo by spolu s technológiou G-Sync malo zaručiť elimináciu trhania a rozmazania obrazu.

K živým a verným farbám prispieva technológia obrazového panelu Quantum Dot s bodmi v nano veľkosti, ktoré dokážu vyžarovať širšiu farebný rozsah, konkrétne až 99 percent Adobe RGB. K dispozícii je aj najnovší štandard HDR10 a implementácie technológie sledovania pohybu očí od spoločnosti Tobii, ktorá prispieva k intuitívnejšiemu hraniu hier ako je tomu s klasickou klávesnicou či myšou. Konektivitu zabezpečí jeden port HDMI 2.0, dva konektory DisplayPort 1.4 a štyri porty USB 3.0.

Dosť však bolo superlatívov. Okrem dravého dizajnu, ktorý niektorým používateľom nemusí vyhovovať, môže od kúpy odradiť práve vysoko nastavená cena. Herný monitor Acer Predator X27 sa totiž dá predbežne objednať v cenovej rovine výkonných stolných počítačov za sumu 1999,99 dolárov. K dispozícii bude od 1. júna.

K živým a verným farbám prispieva technológia obrazového panelu Quantum Dot s bodmi v nano veľkosti, ktoré dokážu vyžarovať širšiu farebný rozsah, konkrétne až 99 percent Adobe RGB.