Peter Sagan napriek defektu vyhral úvodnú etapu Okolo Kalifornie

SITA
14.5.2012 07:04

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale vyhral nedeľňajšiu 1. etapu pretekov Okolo Kalifornie, ktorá mala štart aj cieľ v Santa Rose a merala 186,5 km. Sagan sa presadil v špurte celého pelotónu a v Kalifornii dosiahol už štvrtý etapový triumf v kariére.

Peter Sagan napriek defektu vyhral úvodnú etapu Okolo Kalifornie
SITA

Na pretekoch kategórie HC kalendára UCI sa v pondelok oblečie 22-ročný Žilinčan do žltého dresu. Sagan sa vyrovnal aj s defektom a technickými problémami, ktoré mal 7,5 km pred cieľom. S pomocou tímových kolegov sa vrátil včas do pelotónu a záver etapy už kontroloval.

Približne 700 m pred cieľom ťahali balík jazdci GreenEdge, potom už prevzali iniciatívu ich súperi z Liquigasu a Sagan mohol 50 m pred páskou už oslavovať. Na 2. mieste finišoval Austrálčan Heinrich Haussler, tretí skončil Američan Fred Rodriguez. Na pretekoch Okolo Kalifornie štartuje aj druhý slovenský zástupca Peter Velits, jeho umiestnenie zatiaľ nie je známe.


Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
1. etapa (Santa Rosa - Santa Rosa, 186,5 km): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 4:42:35 h, 2. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin - Barracuda, 3. Fred Rodriguez (USA) Exergy, 4. Leigh Howard (Aus.) Orica GreenEdge, 5. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing, 6. George Hincapie (USA) BMC Racing všetci čas ako víťaz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok