Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

All-in-One počítač od HP s obrím displejom si tyká s Alexou

All-in-One počítač od HP s obrím displejom si tyká s Alexou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takzvané All-in-One počítače môžu byť dobrou voľbou pre spotrebiteľov a firmy, ktoré bojujú s obmedzeným priestorom alebo sa chcú zbaviť množstva neporiadnych káblov. Na najnovší All-in-One počítač ENVY Curved Aio 34 od spoločnosti HP si však musíte pripraviť poriadny priestor, pretože sa všetky komponenty sú ukryté vo veľkom zakrivenom 34 palcovom displeji. Okrem toho je to údajne prvý All-in-One počítač na svete, ktorý podporuje funkcie digitálnej hlasovej asistentky Amazon Alexa.

Spoločnosť HP neodhalila, či 34 palcový zakrivený displej v novom modeli bude mať vyššie rozlíšenie ako majú súčasné iterácie All-in-One počítačov Envy AiO s rozlíšením 3 440 x 1 440 a s pomerom strán 21 : x. No jedna vec je istá, s novým multimediálnym zariadením budete schopní komunikovať prostredníctvom hlasových príkazov vďaka integrácii digitálnej asistentky Alexa od spoločnosti Amazon.

Modrý LED svetelný pás v prednej časti počítača naznačuje, že Alexa je pripravená pomáhať a používatelia môžu využívať jej služby rovnakým spôsobom ako pri iných inteligentných zariadení s touto službou, napríklad pri kontrole počasia alebo pri prehrávaní obľúbenej hudby. Zoznamy skladieb zo smartfóny si tak používateľ môže nechať streamovať cez rozhranie Bluetooth aj priamo do svojho All-in-One počítača s výkonnejším reproduktorovým systémom, ktorí majú na svedomí odborníci zo spoločnosti Bang & Olufsen. Prehrávanie sa ovláda pomocou dotykového povrchu na základni obrazovky. Tá je vyrobená zo štýlového dreva a ukrýva aj bezdrôtovú nabíjačku.

All-in-One počítač HP ENVY Curved Aio 34.

V hardvérovej výbave nájdeme procesory Intel 8. generácie, grafickú kartu Nvidia GeForce GTX 1050, gigabitový Ethernet, porty USB 3.0, Thunderbolt, HDMI a slot pre kartu SD. Namiesto umiestnenia webovej kamery dopredu sa ju HP rozhodla zapustiť do zadného krytu monitora, z ktorého sa v prípade potreby vysúva nahor.

Nový All-in-One počítač HP ENVY Curved Aio 34 by mal byť dostupný koncom tohto roka, no treba sa pripraviť na vyššiu cenu aj vďaka väčšej uhlopriečke. Pre predstavivosť, spoločnosť HP sa chystá koncom tohto mesiaca vydať verziu All-in-One počítača ENVY Aio s 27 palcovým plochým displejom, ktorá sa bude predávať za 1 399,99 dolárov.

All-in-One počítač HP ENVY Curved Aio 34.