Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rozťahovací gril Knister preveziete na akomkoľvek bicykli

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Grilovacia sezóna je v plnom prúde, no grilovať sa nemusí len doma, ale dá sa spojiť aj so zdravým pohybom. Vďaka novému kompaktnému (no roztiahnuteľnému) grilu Knister Grill si môžete vyraziť na bicykli do prírody a gril si zobrať so sebou pekne uložený na riadidlách akéhokoľvek typu bicykla.

Nemecký start-up, ktorý založila podnikateľka Carolin Kunert z Mníchova je založený na jednoduchom riešení. K ľubovoľným riadidlám si používateľ namontuje odnímateľný oceľový držiak s nastaviteľnou veľkosťou. Na ten si potom uloží kompaktný gril Knister Grill, v ktorom sa počas presunu môžu prevážať uhlíky, jedlo a kuchynské náradie.

Keď používateľ dorazí na miesto, kde chce grilovať, stačí gril dať dolu z držiaka na bicykli. Gril sa prenáša prostredníctvom dvoch rukovätí, ktoré sú sklopené smerom k sebe na štýl košíka, a ktoré zároveň po otočení poslúžia aj ako stojan na gril. Potom už len treba vybrať veci z grilu, rozpáliť v ňom uhlíky a položiť na vrch rošt z nehrdzavejúcej ocele a môžu sa začať pripravovať pochúťky. Ak sa na výlet vyberie väčšia partia, strany tela grilu sa dajú roztiahnuť od seba, čím sa jeho dĺžka zdvojnásobí.

Vďaka novému kompaktnému (no roztiahnuteľnému) grilu Knister Grill si môžete vyraziť na bicykli do prírody a gril si zobrať so sebou pekne uložený na riadidlách akéhokoľvek typu bicykla.

Jedlo sa ukladá na jeden alebo na dva rošty (ak sa griluje vo veľkom na rozloženom grile). Hlavný a väčší rošt má dve zóny na grilovanie. Jedna má širšie drážky pre prípravu jedla, ako sú napríklad steaky a druhá zóna má užšie drážky pre menšie predmety, ako je napríklad zelenina.

Po skončení grilovania sa vyhorené uhlie zlikviduje a gril by mal údajne vychladnúť na bezpečnú teplotu už za 4 minúty a môže sa vyraziť domov. Preložené rošty cez seba na vrchu grilu pritom počas prevozu zabránia tomu, aby sa nejaké zvyšky uhoľného prachu nedostali do tváre používateľa. Rošty sú dokonca umývateľné v umývačke riadu.

K ľubovoľným riadidlám si používateľ namontuje odnímateľný oceľový držiak s nastaviteľnou veľkosťou. Na ten si potom uloží kompaktný gril Knister Grill, v ktorom sa počas presunu môžu prevážať uhlíky, jedlo a kuchynské náradie.

Rozťahovací gril Knister Grill je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 99 EUR. Maloobchodná cena je odhadovaná na 179 EUR. K dispozícii je aj model grilu, ktorý nie je rozťahovací. Stoji 69 EUR a jeho maloobchodná cena bola stanovená na 134 EUR. V prípade úspechu kampane by sa dodávka prvých kusov mala začať v júli tohto roku.

Ak sa na výlet vyberie väčšia partia, strany tela grilu sa dajú roztiahnuť od seba, čím sa jeho dĺžka zdvojnásobí.