NHL: Tampa Bay triumfovala na ľade Washingtonu a vyrovnala sériu

TA3 SITA nhl.com
18.5.2018 07:09

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad domácim Washingtonom 4:2 aj vo štvrtkovom štvrtom stretnutí finále play-off Východnej konferencie NHL. Stav série vyrovnali na 2:2. Lightning rozhodli o víťazstve rovnakým pomerom ako v treťom zápase dvoma zásahmi v tretej tretine.

NHL: Tampa Bay triumfovala na ľade Washingtonu a vyrovnala sériu
SITA/AP

Washington síce otvoril skóre v 5. min zásahom Dmitrija Orlova, ale už o 70 sekúnd vyrovnal Brayden Point a o necelé tri minúty skóroval v presilovej hre kapitán Tampy Steven Stamkos. Dvadsaťosemročný kanadský center bodoval už v siedmom zápase po sebe, má bilanciu šesť gólov a štyri asistencie.

V druhej časti hry vyrovnal Jevgenij Kuznecov, ktorý je ešte úspešnejší ako Stamkos, takisto bodoval v ostatných siedmich zápasoch, ale nazbieral v nich až 12 bodov (5+7). Triumf Tampy stanovil v 52. min Alexander Killorn. Dve sekundy pred záverečnou sirénou potvrdil víťazstvo gólom do prázdnej bránky 20-ročný útočník Anthony Cirelli.

Brankár víťazného tímu Andrej Vasilevskij zastavil 36 z 38 striel hráčov súpera, jeho náprotivok Braden Holtby zneškodnil 16 z 19 streleckých pokusov hostí.

Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje do Tampy, piaty súboj je na programe v sobotu.

Play-off NHL 2017/2018 - 3. kolo (finále konferencie):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington - Tampa Bay 2:4 (1:2, 1:0, 0:2) - stav série: 2:2
Góly: 5. Orlov (Oshie, Niskanen), 26. Kuznecov (Ovečkin) - 6. B. Point (Gourde, T. Johnson), 9. Stamkos (B. Point, J. T. Miller), 52. Killorn (Palát, Sergačov), 60. Cirelli

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok