Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Surový výkon a monštruózny displej, to je OnePlus 6

Surový výkon a monštruózny displej, to je OnePlus 6
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus je známa svojimi smartfónmi, ktoré sú stelesnením kombinácie výkonného hardvéru za prijateľnú cenu, ktoré sa pohybujú v strednej triede. Tento raz si pre nás výrobca prichystal novú vlajkovú loď OnePlus 6 pre rok 2018, ktorá sa môže pochváliť mimoriadne veľkým displejom a „nadupaným“ hardvérom, ktorý poteší aj vášnivých mobilných fotografov.

Smartfón OnePlus 6 má dominantný 6,28 palcový displej, no vo fyzických rozmeroch je telefón menší ako jeho predchodca OnePlus 5T. Výrobca tvrdí, že pomer obrazovky k telu je impozantných 90 percent, čím porazila aj iPhone X s 83 percentami. O poriadny výkon, ktorí sa radí k vrcholu tohtoročných smartfónov, sa postará procesor Snapdragon 845, ktorému supluje 6 GB alebo 8 GB operačnej pamäte RAM s možnosťami vnútorného úložiska s kapacitami 64 GB, 128 GB a 256 GB.

Toto mobilné zariadenie vás nesklame ani keď radi fotografujete, či nakrúcate videá. Na zadnej strane sa nachádza totiž fotoaparát s dvomi snímačmi s rozlíšením 20 megapixlov a 16 megapixlov. Vďaka väčším senzorom spolu s kombináciou optickej a elektronickej stabilizácie obrazu by mali byť zabezpečené kvalitné výstupy aj pri snímaní v horších svetelných podmienkach.

Smartfón OnePlus 6 poháňa procesor Snapdragon 845, ktorému supluje 6 GB alebo 8 GB operačnej pamäte RAM s možnosťami vnútorného úložiska s kapacitami 64 GB, 128 GB a 256 GB.

Výrobca tiež pridal špeciálnu funkciu nakrúcania spomaleného videa pri rýchlosti až 480 snímok za sekundu a používateľ si môže vybrať, ktorú sekciu chce spomaliť aj po nakrútení samotného videa v normálnom režime. Milovníci autoportrétov sa môžu tešiť na predný fotoaparát s úctyhodným rozlíšením 20 megapixlov.

OnePlus 6 sa od svojich predchodcov líši aj po dizajnovej stránke a jeho zadná strana je vyrobená zo skla, ktoré podľa vyjadrenia OnePlus pridáva smartfónu na odolnosti a poskytuje lepší prenos signálu v mobilných sieťach. K dispozícii sú farebné prevedenia Mirror Black, menej lesklá Midnight Black a kusovo obmedzená edícia Silk White.

Smartfón OnePlus 6 má dominantný 6,28 palcový displej s pomerom k telu až 90 percent.

Mnohých používateľ poteší fakt, že OnePlus 6 má v sebe klasický 3,5 mm audio konektor pre pripojenie slúchadiel. Po softvérovej stránke tu nájdeme nadstavbu OxygenOS, ktorá beží na Androide 8.1 Oreo. Smartfón je odolný voči vode. Batéria má kapacitu 3 300 mAh a vďaka technológii rýchleho nabíjania získate dostatok energie na celý deň používania. Po vzore iných výrobcov k novému OnePlus 6 si môžete zaobstarať aj vlastné bezdrôtové slúchadlá s názvom OnePlus Bullets Wireless, ktoré podporujú digitálneho hlasového asistenta Google Assistant.

Smartfón OnePlus 6 by sa dal označiť ako trhák čínskeho výrobcu, ktorý sa začne predávať od 22. mája s cenou začínajúcou sa od 529 dolárov, v závislosti od konfigurácie. Bezdrôtové slúchadlá OnePlus Bullets Wireless budú dostupné od 5. júna za 69 dolárov.

Na zadnej strane sa nachádza fotoaparát s dvomi snímačmi s rozlíšením 20 megapixlov a 16 megapixlov.