Matečná sa stretla s Čižnárom, sľúbila pomoc pri vyšetrovaní

TA3 TASR
16.5.2018 16:31

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná sa stretla s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom. Témou ich rokovania boli problémy farmárov na východnom Slovensku.

"Témou stretnutia bolo riešenie medializovaných problémov farmárov najmä na východe Slovenska. Generálny prokurátor Čižnár už minulý týždeň avizoval, že sa bude týmito podnetmi zaoberať. Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka prisľúbila plnú súčinnosť pri vyšetrovaní a poskytne všetky potrebné podklady. Generálny prokurátor a agrorezort budú tiež hľadať systémové riešenia, ako predísť problémom do budúcnosti," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Pripomenula, že generálna prokuratúra preskúma minimálne 42 trestných vecí týkajúcich sa rôznej trestnej činnosti, pri ktorej poškodenými sú samostatne hospodáriaci roľníci. "O výsledkoch preskúmania trestných vecí bude Generálna prokuratúra SR informovať," dodala Predajňová.

"Stretnutie s pánom generálnym prokurátorom Čižnárom bolo veľmi efektívne, v priateľskej atmosfére, kde sme si aj načrtli nasledujúce kroky. Dala som prísľub, ak Generálna prokuratúra nemá dokumenty k existujúcim prípadom, tak Pôdohospodárska platobná agentúra, ktorá bola už aj doteraz súčinná s orgánmi činnými v trestnom konaní, doloží príslušné dokumenty promptne, na výzvu do niekoľkých dní," priblížila stretnutie s Čižnárom po rokovaní vládneho kabinetu Matečná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok