Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slováci menia autá za bicykle nielen kvôli zápcham v mestách

Slováci menia autá za bicykle nielen kvôli zápcham v mestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V e-shopoch si Slováci vo veľkom vyberajú mestské bicykle, ktoré slúžia na prepravu po meste. Celkovo to však vyzerá, že na cestách bude bicyklov stále pribúdať, najväčší záujem je aktuálne o horské a trekové bicykle, začína sa cyklistická sezóna.

Slováci čoraz častejšie vymieňajú v mestách autá za bicykle. V dnešnej dobe, kedy strávia v zápche dlhé minúty, radšej sadnú do sedla bicykla. „Nákup mestských bicyklov je obrovským trendom. Vidíme, že ľudia nakupujú nielen moderné mestské bicykle, ale vo veľkom aj tie s retro dizajnom,“ vysvetľuje manažérka obsahu nákupného radcu Heureka Alexandra Čermáková. Niet divu, jazdiť po meste na bicykli je nielen ekologickejšie a v mnohom lepšie ako jazdiť autom či MHD, je to zároveň veľmi trendy.

Ešte väčší záujem ako o mestské dvojkolesové tátoše je o horské a trekové bicykle. Tie Slováci nakupujú s obrovskou chuťou a nadšením – a tento záujem vrcholí práve teraz. „Aktuálne vidíme veľký nárast záujmu o kategóriu cyklistika. Blíži sa sezóna, ktorá trvá zhruba od mája až do septembra, v tomto teplom počasí však Slováci nakúpili bicykle aj skôr. Aktuálne je o bicykle a doplnky k nim asi dvojnásobne väčší záujem ako začiatkom roka,“ hovorí Alexandra Čermáková.

Najobľúbenejšie modely si Slováci zadovážia zhruba za 250 až 350 eur. Samozrejmosťou pri nákupe sú pritom odpružené vidlice. Nakupujú však aj rozličné iné doplnky na cyklistiku.

Celkovo Slováci prišli na chuť fyzickým aktivitám. Kategória šport rastie online medziročne zhruba o štvrtinu, slovenskí zákazníci si čoraz častejšie kupujú vybavenie, doplnky či rozličné druhy športovej výživy v e-shopoch. Cyklistika pritom medzi športami jednoznačne u Slovákov vedie. Obľúbené sú však aj rozličné fitness pomôcky či zariadenia merajúce telesné funkcie počas športu. Počas Vianoc zase vedie vybavenie na zimné športy.

Ilustračné foto (Zdroj: Pixabay).

(Zdroj: Tlačová správa Heureka)