Francúzske úrady identifikovali muža, ktorý útočil v Paríži

TA3 SITA TASR
13.5.2018 08:53

Muž, ktorý na smrť dobodal jedného človeka je pôvodom z Čečenska. Polícia útočnika zastrelila. Štyria zranení ostávajú v nemocnici, ale nie sú v ohrození života. K útoku sa prihlásili radikáli z Islamského štátu.

Muž s francúzskym občianstvom, ktorého po útoku zlikvidovala polícia, sa narodil v Čečensku. Jeho rodičov polícia zadržala a podrobila vypočúvaniu. Francúzsky minister vnútra Gérard Collomb predtým uviedol, že obeťou útočníka je 29-ročný muž, štyria zranení sú podľa neho mimo ohrozenia života.

K útoku došlo v druhom parížskom obvode neďaleko Parížskej opery, v rušnej štvrti kaviarní, reštaurácií a divadiel. Páchateľa zastrelili policajti, ktorí sa ho podľa svedkov po príchode na miesto útoku najskôr pokúšali zastaviť elektrošokom, keď sa aj na nich vyrútil s nožom. Francúzsky prezident Emmanuel Macron uviedol, že jeho krajina "znova zaplatila krvou", neustúpi však ani trocha pred "nepriateľmi slobody".

Prokurátor Francois Molins potvrdil, že prípad vyšetruje protiteroristická jednotka ako vraždu a pokus o vraždu s teroristickým motívom. Molins dodal, že podľa svedkov útočník kričal "Alláhu akbar". Premiér Édouard Philippe informoval, že polícia bola na mieste za menej ako deväť minút od nahlásenia útoku. Prezident Emmanuel Macron pochválil zásah polície a vyhlásil, že boj proti nepriateľom bude pokračovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok