Poslanci sa budú v parlamente pravidelne modliť

TA3
13.5.2012 11:32

Poslanci NR SR sa od utorka počas schôdzí začnú pravidelne modliť. Zídu sa cez obedňajšiu prestávku o 12:15 v jednej z miestností budovy zákonodarného zboru.

Poslanci sa budú v parlamente pravidelne modliť

"Viacero poslancov sa pomodlilo v parlamente, čo je pekné, ale nemusí to tak byť vždy. Môžeme sa pomodliť aj mimo parlamentu, ako to robíme vždy,“ povedal pre agentúru SITA poslanec NR SR za KDH Jozef Mikloško. Podľa neho sa niekoľko poslancov dohodlo, že by sa mali začať pravidelne stretávať v niektorej miestnosti. „Tu sa pomodlíme. Bude to nadkonfesijné. Prečítame si Sväté písmo, krátko pomeditujeme. Budeme tam volať katolíkov, evanjelikov a ďalšie konfesie,“ uviedol.

Veriaci poslanci chcú požiadať vedenie parlamentu, aby im dalo univerzálnu miestnosť na meditačnú modlitbu pre všetky náboženstvá. Malo by ísť o bohoslužobnú miestnosť. „V americkom senáte som to videl, ale aj v nemeckom a anglickom. Kaplnky sú v nemocniciach, na letiskách, vo veľkých obchodných domoch, ako miesto venované Bohu,“ povedal Mikloško.

Cieľom takýchto stretnutí podľa Mikloška je, aby bol parlament jednotnejší, aby sa tam neosočovalo, nenadávalo, aby bol záujem o duchovné veci. „Duch Svätý si fúka kade chce a môže zariadiť, aby to bolo konštruktívne. Čo rozhodneme, že je dobré pre Slovensko, je dobré pre všetkých ľudí. Tento týždeň sa naozaj prejavila atmosféra tolerancie. Invektív bolo menej. Chceme prispieť k atmosfére pokoja,“ dodal s tým, že sa neobáva, že by na modlitbové stretnutia poslancov nikto neprišiel. Záujem prejavili viacerí poslanci KDH, Obyčajných ľudí, ale veriaci sú podľa Mikloška aj v Smere.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok