Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ekologická skladacia slamka na pitie valcuje Kickstarter!

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naše životné prostredie sa trápi s obrovským problémom, ktorý predstavuje plastový odpad a hoci sa to nezdá, aj také plastové slamky na pitie na tom majú nemalý podiel. Napríklad v USA sa ich každý deň použije viac ako 500 miliónov. Aj to je jedným z dôvodov, prečo sa vývojári rozhodli vytvoriť ekologickú slamku s názvom FinalStraw. Tá je vyrobená z kovu, vďaka čomu sa dá opakovane používať. Navyše sa dá zložiť do kompaktného tvaru pre jej pohodlné prenášanie.

Slamka na pitie FinalStraw je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele a funguje úplne rovnako ako bežná plastová slamka. Jediným rozdielom je to, že po použití ju nevyhodíte do koša. Namiesto toho sa jej telo dá poskladať ako taký stĺpik od stanu a vložiť do puzdra s rozmermi 7,3 x 3,3 x 2,7 centimetrov. To si potom používateľ môže pripevniť napríklad na kľúče, aby mohol mať slamku stále po ruke.

Skladacia slamka na pitie FinalStraw je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, vďaka čomu sa dá opakovateľne používať.

FinalStraw váži 80 gramov a je umývateľná v umývačke riadu, no ak si chce byť používateľ naozaj istý, že jej útroby sú čisté, stačí použiť jednoduchý trik. Poslúži k tomu pribalený čistič rúrok, ktorý používateľ ťahá z jedného otvoru slamky cez druhý. Tým sa dostane von akákoľvek špina, ktorá by sa mohla vo vnútri slamky usadiť.

Hoci by to mohlo vyzerať, že táto slamka na pitie nie je nič svetoborné, jej hlavným prínosom je to, že je ľahko čistiteľná a kompaktná a tak by sa mohla stať každodennou pomôckou pre tých, ktorí radi pijú nápoje týmto spôsobom a zároveň chcú chrániť životné prostredie.

FinalStraw sa dá poskladať a vložiť do malého puzdra, ktoré  si používateľ môže pripevniť napríklad na kľúče, aby mohol mať slamku stále po ruke.

Dôkazom dobrého nápadu je aj to, že start-up projekt na portáli Kickstarter už podporilo viac ako 23 000 ľudí, pričom sa vyzbieralo neuveriteľných 1 128 781 dolárov. Požadovaná suma je pritom stanovená len na 12 500 dolárov. Ekologická skladacia slamka na pitie FinalStraw sa dá získať za finančnú podporu vo výške 20 dolárov, pričom distribúcia prvých kusov je naplánovaná na november.

Dôkazom dobrého nápadu je aj to, že start-up projekt na portáli Kickstarter už podporilo viac ako 23 000 ľudí, pričom sa vyzbieralo neuveriteľných 1 128 781 dolárov.