Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron Phantom 4 Pro 2.0 sa chystá tichučko preháňať vo vzduchu

Dron Phantom 4 Pro 2.0 sa chystá tichučko preháňať vo vzduchu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI si pre fanúšikov lietajúcich bezpilotných strojov pripravila menšiu, no významnú aktualizáciu svojej vlajkovej lode Phantom 4. Nový dron s označením Phantom 4 Pro V2.0 púta pozornosť najmä tým, že je až o 60 percent tichší ako jeho predchodca a do vienka získal technológiu OcuSync pre prenos signálu, ktorá umožní dosiahnutie vyššieho rozlíšenia a kratšej odozvy počas streamovania videa z dronu do FPV okuliarov.

Čínsky výrobca DJI prináša celému modelovému radu dronov Phantom svoju vlastnú prenosovú technológiu OcuSync, ktorá bola doteraz doménou modelu Mavic Pro. Drony tak získali väčší dosah signálu až do vzdialenosti 7 kilometrov. Video sa prenáša v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. To určite poteší tých, ktorí si chcú zábery z kamery dronu vychutnať prostredníctvom živého prenosu cez náhlavnú súpravu.

Čínsky výrobca DJI prináša celému modelovému radu dronov Phantom 4 svoju vlastnú prenosovú technológiu OcuSync, ktorá bola doteraz doménou modelu Mavic Pro.

Inžinieri sa pohrali aj s pohonom a motormi nového dronu Phantom 4 Pro V2.0 tak, že má vyššiu stabilitu a jeho hluk sa znížil až o 4 dB. Hlasité kvílenie dronu je totiž problémom najmä pri práci s videom na blízku vzdialenosť, takže takéto 60 percentné zníženie hlučnosti sa výrazne podpíše na celkovej kvalite získaných záberov.

Nový dron Phantom 4 Pro V2.0 púta pozornosť najmä tým, že je až o 60 percent tichší ako jeho predchodca.

Nový dron z rodiny Phantom 4 vyzerá v podstate rovnako ako jeho súrodenci a zachoval si tiež elegantný biely povrch. Po predchádzajúcich modeloch zdedil aj inteligentné funkcie, vrátane detekcie a vyhýbaniu sa prekážkam, či 30 minútovej doby letu na jedno nabitie batérie. No novinka sa predsa len môže pochváliť ešte jednou inováciou v podobe infračervených senzorov. Vďaka nim sa údajne zlepšila celková schopnosť autonómneho letu dronu, ktorý sa tak dokáže ešte lepšie vyhýbať objektom.

Nový dron DJI Phantom 4 Pro V2.0 sa už predáva za cenu 1 699 EUR.

Vďaka infračerveným senzorom sa zlepšila celková schopnosť autonómneho letu dronu, ktorý sa tak dokáže ešte lepšie vyhýbať objektom.