Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zásielkovňa prináša rýchly a pohodlný spôsob doručenia nákupu z e-shopov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybujeme o tom, že ste si už aspoň raz objednali tovar cez internet. Vyberiete si a objednávku ukončíte zvolením si nejakej tej dopravy. Nie každý je však ochotný čakať na kuriéra a prispôsobovať sa mu. Aj preto využili šikovní vývojári z Česka a Slovenska istú dieru na trhu a priniesli zaujímavé technologické riešenie s názvom Zásielkovňa pre e-shopy. Tie tak môžu sprostredkovane priniesť tovar do širokej siete výdajných miest. No a tam si ho vyzdvihnete vtedy, kedy chcete vy. Zaujímalo nás ako tento systém funguje.

Zásielkovňa je inovatívna služba pre doručovanie objednaného tovaru z internetových obchodov alebo teda e-shopov. Stojí za ňou dômyselný internetový logistický systém, aj vďaka ktorému sa už stihla udomácniť vo viacerých európskych krajinách.

„Sme československá firma, ktorá ma dnes vlastnú sieť pobočiek ako v Českej republike, na Slovensku, Maďarsku, Poľsku a Rumunsku. A postupne sa tie naše služby a celú sieť výdajných miest rozvíjame do ďalších krajín. V rámci strednej Európy spolupracujeme s viac ako 18 000 internetovými obchodmi,“ hovorí pán Petr Sochora, CEO, Zásielkovňa.sk.

Vývojári z Česka a Slovenska vytvorili vlastný jednotný online systém, ktorý je navrhnutý pre efektívnu spoluprácu internetových obchodov so Zásielkovňou. Pre e-shop je to časť programovacieho kódu, ktorý sa stane súčasťou stránky internetového obchodu.

„Pre prakticky väčšinu e-shopových riešení a platforiem, na ktorých dnes e-shopy fungujú, máme vopred pripravené moduly, ktoré sú napojené cez API a je to prakticky plne automatizované prepojenie s našim systémom. V prípade, že má e-shop vlastné riešenie, tak pre neho máme pripravenú technickú dokumentáciu k tomu, aby sa prakticky jednoducho napojil na naše rozhranie.“

Všetky dôležité informácie o objednávke z internetového obchodu sa cez online systém prevedú do formy čiarového kódu. Ten potom identifikuje balík s tovarom, ktorý smeruje do vybraného výdajného miesta.

„Čiarový kód nám slúži k tomu, aby sme online boli schopní zásielku sledovať, skenovať na každom medzi kroku, na každom prekladisku, každým našim kuriérom. Tak, aby sme mali detailný prehľad o každej zásielke a mal ho v prvom rade i ten spotrebiteľ a na druhej strane aj ten e-shop.“

Zásielkovňa prináša rýchly a pohodlný spôsob doručenia nákupu z e-shopov.

Z eshopu smerujú zásielky do zberného HUBu, kde sa roztriedia a odtiaľ sa už rozvezú v rámci krajiny na príslušného výdajné miesta. Každé je pritom vybavené termotlačiarňou pre vytlačenie potvrdenia o prevzatí zásielky spotrebiteľom a tiež aj čítačkou čiarových kódov, ktorá je prepojená s online systémom Zásielkovne.

„Po naskenovaní každej tej zásielky, toho čiarového kódu sa odošle automaticky SMSska a e-mail, kde majú unikátne informácie a vygenerované heslo konkrétne pre tú zásielku tak, aby si ju mohli odobrať priamo oni. Zároveň, pokiaľ tá zásielka je na dobierku, tak je tam informácia o tom, koľko majú uhradiť v hotovosti na pobočke. Aktuálne implementujeme plne automatizované platobné terminály tak, aby v budúcnosti boli na všetkých pobočkách.“

Pri online spracovaní dát v systéme Zásielkovne sa samozrejme myslelo aj na ochranu osobných údajov a s ňou spojené nové nariadenie z Európskej únie.

„Všetky dáta a informácie, ktoré získame od internetových obchodov o spotrebiteľoch, tak máme samozrejme zabezpečené. Zároveň sme už dnes pripravení aj na GDPR, ktoré vstupuje do platnosti na konci mája.“

Vďaka jednoduchosti softvérového riešenia sa do Zásielkovne môže zapojiť akýkoľvek e-shop. Ten sa tak dostane k sieti výdajných miest, ktorá sa aj na Slovensku stále rozrastá. Výdajným miestom sa pritom môže stať prakticky akákoľvek kamenná predajňa.

„K tomu po technologickej stránke potrebuje len internet a počítač tak, aby sa pripojil do nášho online interného systému.“

Hlavným cieľom inovatívneho technologického riešenia je zjednodušiť logistiku zásielok pre e-shopy aj mimo krajín, v ktorých podnikajú. Online systém Zásielkovne je totiž dômyselne napojený na systémy rôznych dopravcov na starom kontinente. Ak by si mal také niečo zabezpečiť samotný e-shop, zrejme by strávil nad tým neefektívne veľa času a ešte stále by nemal istý cieľ.

„Dnes vieme vlastnými vozidlami vyzdvihnúť zásielky priamo zo skladu internetového obchodu a doručiť ich tak prakticky na 40 dopravcov po celej Európe,“ dopĺňa pán Petr Sochora, CEO, Zásielkovňa.sk.

Zásielkovňa je teda dynamicky sa rozvíjajúca moderná technologická platforma. Vďaka svojmu online systému, pomerne veľkej sieti výdajných miest a napojeniu na rôznych dopravcov, tak dokáže spotrebiteľom a samotným internetovým obchodom, zjednodušiť a výrazne zefektívniť dodanie a prevzatie zásielok.