Agenda najmenej rozvinutých okresov sa presúva pod Rašiho úrad

TA3 SITA TASR
9.5.2018 13:53

Agenda v stredu vládnym kabinetom odvolaného splnomocnenca vlády pre podporu najmenej rozvinutých okresov Antona Marcinčina sa presunie pod Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho. Informoval o tom na brífingu po rokovaní vlády premiér Peter Pellegrini spolu s Rašim.

Vláda odobrila návrh Štatútu Rady pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov a na jeho čelo vymenovala vicepremiéra pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho. "Myslím si, že takáto závažná oblasť musí mať jasného politického lídra, jasného človeka, ktorý prevezme nad celou oblasťou aj svoju jasnú politickú zodpovednosť. A myslím si, že najlepším adeptom je pán podpredseda vlády", povedal po rokovaní vlády Pellegrini. Dodal tiež, že Raši ako vicepremiér zastrešuje aj oblasť eurofondov, ktoré vo významnej miere prispievajú k potieraniu regionálnych rozdielov.

Zároveň kabinet schválil zrušenie postu splnomocnenca vlády pre podporu najmenej rozvinutých okresov, ktorý v súčasnosti zastával Anton Marcinčin. Ako zdôvodnil Pellegrini, ak spomínaná oblasť prechádza do kompetencie podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu, nevidí dôvod, aby bola na Slovensku pozícia splnomocnenca vlády. "Ktorý síce funkciu má, môže pôsobiť možno koordinačno-technicky, ale nemá žiadnu výkonnú právomoc a nenesie žiadnu politickú zodpovednosť za výsledky", doplnil premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok