Francúzi nečakane zdolali Švajčiarov

TA3
12.5.2012 18:20

Švajčiarsko - Francúzsko 2:4

Francúzi nečakane zdolali Švajčiarov
SITA

Hokejisti Francúzska sa postarali o ďalšie prekvapenie majstrovstiev sveta 2012, keď v H-skupine v Helsinkách zdolali nečakane Švajčiarsko 4:2. Francúzi podali sympatický výkon a favorita zaskočili. Švajčiari si prehrou skomplikovali cestu do štvrťfinále, ak chcú naň pomýšľať, musia zdolať Slovensko a USA v riadnom hracom čase, ani to im však nemusí za istých okolností stačiť.

Francúzi sa v zápase spoliehali na pozornú defenzívu na čele s brankárom Cristobalom Huetom. V 18. min otvoril skóre Yohann Auvitu. V 33. min poslal galského kohúta do dvojgólového vedenia Teddy da Costa. Švajčiari pridali na dôraze a po dvoch góloch Damiena Brunnera vyrovnali. Zlomovým okamihom bolo vylúčenie Gorana Bezinu na 5 minút plus do konca zápasu, Francúzi ukázali silu svojej presilovky a dali v nej v rozpätí 44 sekúnd dva góly. Francúzi sa ziskom troch bodov priblížili k záchrane v elitnej kategórii, ich zostup je prakticky už len v rovine teórie. 

Výsledok - H-skupina:

Švajčiarsko - Francúzsko 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Góly: 34. Brunner (Furrer, Blindenbacher), 36. Brunner (Romy) - 18. Auvitu (Hecquefeuille, Meunier), 33. T. da Costa (Bertrand, Roussel), 47. Meunier, 48. S. da Costa (Bellemare, Amar)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: 46. Bezina (Švaj.) na 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jablukov (Nem.), Lärking (Švéd.) - Šeľanin (Rus.), Wilmot (Kan.), 9155 divákov

Viac informácií o Majstrovstvách sveta v hokeji sa dozviete na našej podstránke MS 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok