Slovenskí hokejisti vyhrali nad Rakúskom, rozhodla druhá tretina

TASR SITA
8.5.2018 18:42

Slovenskí hokejisti si v treťom zápase na MS v Kodani pripísali premiérové víťazstvo. Rakúšanov zdolali 4:2 a so štyrmi bodmi priebežne poskočili na štvrtú priečku tabuľky kodanskej A-skupiny.

Slovenskí hokejisti vyhrali nad Rakúskom, rozhodla druhá tretina
TASR

Úvod Slovákom nevyšiel

Už v druhej minúte od modrej čiary vystrelil obranca Lebler a kapitán Sekera puk tečoval za Rybára. V úvode piatej minúty sa udiala rýchla kontra druhého slovenského útoku s gólovou koncovkou Marcela Haščáka, ktorý skóroval na MS prvýkrát, podarilo sa mu to až v 27. zápase na svetovom šampionáte. V 11. min brankár Rybár výborne zakročil pri brejku P. Schneidera, na opačnej strane nepochodil L. Nagy ani Jurčo.

V úvode druhej časti takmer dve minúty hrali štyria korčuliari proti štyrom, po návrate Hauduma a Jurča na ľad to bol práve Jurčo, ktorý po prihrávke od L. Nagya poslal Slovákov do vedenia - 2:1. To v 29. min poistil obranca Jaroš, ktorého strela po zákroku rakúskeho gólmana prenikla až za bránkovú čiaru. V 36. min po chybe slovenskej defenzívy nepochodil Rauchenwald, pred druhou sirénou Patrik Rybár neinkasoval ani po strele Hauduma.

Do prázdnej bránky skóroval Krištof

Slovákom vstup do tretieho dejstva nevyšiel. P. Schneider si poradil s brániacim Fehérvárym a zakončil do hornej časti bránky. Slovenský výber hral dve presilovky, no nevyužil ani jednu. V záverečných piatich minútach III. tretiny Rakúšania vystupňovali tlak. Minútu a pol pred sirénou Starkbaum opustil bránku a Rakúšanom pribudol muž v poli.

Nasledoval oddychový čas zverencov trénera Rogera Badera a 80-sekundová hra bez brankára. Napokon sa Slováci dočkali aj štvrtého gólu, do prázdnej bránky skóroval Krištof. Najlepším hráčom zápasu na slovenskej strane sa stal obranca Christián Jaroš. Slovenský tím po výhre nad Rakúskom priebežne poskočili na štvrtú priečku tabuľky kodanskej A-skupiny.

Zostavy:

Rakúsko: Starkbaum – Schumnig, Unterweger, Ulmer, Viveiros, Heinrich, Schlacher, Altmann, Peter – Schneider, Hundertpfund, Ganahl – Hofer, Raffl, Lebler – Haudum, Komarek, Zwerger - Obrist, Rauchenwald, Spannring

Slovensko: Rybár – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Jurčo, Krištof, Nagy – Haščák, Hovorka, Bakoš – Svitana, Buc, Bondra – Cingel, Marcinko, Kudrna

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok