Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

PowerRay je tichý pomocník rybárov, ktorý nakrúca aj 4K videá

PowerRay je tichý pomocník rybárov, ktorý nakrúca aj 4K videá
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
7. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Oceány pokrývajú väčšinu zeme a dávajú potravu miliónom ľudí. Odtiaľ niekde pramení aj odveká vášeň človeka k rybolovu. Čo však majú spoločné hubári s rybármi je hľadanie miest hojného výskytu. Pre hubárov asi ešte prístroj nevymysleli, no pre rybárov už áno. Spoločnosť PowerVision totiž priniesla na trh podvodný dron s názvom PowerRay.

Dron PowerRay je okrem kamery vybavený aj odnímateľným modulom PowerVision, ktorý zbiera informácie o teplote vody, hĺbke, teréne dna a samozrejme aj o množstve rýb v okolí dronu. Získané informácie potom zasiela na smartfón, v ktorom majiteľ vidí, kde je najviac rýb a tam sa môže presunúť. Dron má aj zaujímavú funkciu presného „nahadzovania“ háčiku a návnady. Háčik aj s lankom jednoducho pripevníte do špeciálnej čeľuste v prednej časti dronu a potom ho navigujete presne na miesto s najväčším výskytom rýb.

Podvodný dron PowerRay od spoločnosti PowerVision.

Dron viete ovládať buď pomocou kábla do vzdialenosti 70 metrov, alebo aj cez klasické diaľkové ovládanie. Vtedy je však dosah ovládania trocha menší, čo ale možno vyváži ľahšia manévrovateľnosť dronu medzi prekážkami pod vodnou hladinou. Dron PowerRay poháňajú dva horizontálne motory a jeden vertikálny motor.

Dron PowerRay je okrem kamery vybavený aj odnímateľným modulom PowerVision, ktorý zbiera informácie o teplote vody, hĺbke, teréne dna a samozrejme aj o množstve rýb v okolí dronu.

Kamera zvláda nakrúcať videá v rozlíšení 4K, a aby ste v hĺbkach aj niečo videli, prichádzajú na pomoc dve silné LED svetlá o sile 450 lúmenov. Výdrž batérie na jedno nabitie je pri pokojnom ovládaní asi 4 hodiny, môžete však tento dravý dron prepnúť aj do športového módu, no vtedy vyčerpá energiu z batérie už za pol hodinu.

Takže keď to celé podčiarkneme a sčítame, vďaka PowerRay dronu si svoj úlovok môžete doslova vyberať.

Dron má aj zaujímavú funkciu presného „nahadzovania“ háčiku a návnady. Háčik aj s lankom jednoducho pripevníte do špeciálnej čeľuste v prednej časti dronu a potom ho navigujete presne na miesto s najväčším výskytom rýb.