Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hover Camera Passport: Dron vo veľkosti pasu so 4K kamerou

Hover Camera Passport: Dron vo veľkosti pasu so 4K kamerou
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
7. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa zážitkov vyzerá vo videoklipoch lepšie ako v skutočnosti, čo je samozrejme spôsobené nasvietením, ale aj pohybom kamery. No a keď už chcete nakrútiť netradičný záber, napríklad z priepasti smerom na vás, musíte použiť dron. Tie sú zväčša veľké alebo zasa citlivé na nárazy. Vývojári z firmy Hover sa však pokúsili odstrániť práve tieto nevýhody a stvorili zaujímavý dron s názvom Passport.

Je to malý skladací dron, ktorého vrtule sú bezpečne ukryté v klietkach vyrobených z uhlíkových vlákien. Tieto klietky sa dajú sklopiť, akoby ste zatvárali knihu, či teda skorej pas. Keď ho však chcete použiť, stačí ho otvorený „položiť“ len tak do vzduchu. Dron poslušne ostane vďaka inteligentnému, povedzme autopilotu, na svojom mieste, akoby ste použili statív. Oceníte to hlavne, ak sa rozhodnete spraviť nečakanú skupinovú fotografiu na zaujímavom mieste.

Malý skladací dron Hover Camera Passport má vrtule bezpečne ukryté v klietkach vyrobených z uhlíkových vlákien. Tieto klietky sa dajú sklopiť, akoby ste zatvárali knihu, či teda skorej pas.

Kamera však vie nielen nakrúcať a fotiť z miesta, ale aj sledovať zo vzdialenosti svojho vlastníka či inú určenú osobu prostredníctvom technológie rozoznávania tvárí. Viete si tak napríklad nakrútiť video skoku do vody bez toho, aby za vami skákal aj kameraman. A ak vás zarazil problém ako začať nakrúcať, keď napríklad nemáme pri sebe smartfón, tak odpoveď je jednoduchá, ovládanie gestami. Viete nimi ovládať nielen fotografovanie, ale aj zapnutie či vypnutie nahrávania videa.

Kamera v drone dokáže zaznamenať kvalitu až 4K a statické fotografie zasa v rozlíšení 13 megapixlov.

No a keď sme pri tom videu, tak kamera dokáže zaznamenať kvalitu až 4K a statické fotografie zasa v rozlíšení 13 megapixlov. K dronu Hover Camera Passort si môžete stiahnuť aj veľmi kreatívnu aplikáciu, ktorá vám umožní nielen upraviť fotografie, ale dokonca aj automaticky zostrihať 10 sekundové videá cez funkciu rozpoznávania najkrajších momentov. Celé takéto video vie potom automaticky nafiltrovať a na vás už je len, aby ste sa s ním pochválil na nejakej sociálnej sieti.

Kamera však vie nielen nakrúcať z miesta, ale aj sledovať zo vzdialenosti svojho vlastníka či inú určenú osobu prostredníctvom technológie rozoznávania tvárí.