Zápas so Švajčiarmi sa niesol v duchu dobiehania skóre, neúspešne

TA3 TASR SITA
6.5.2018 22:28

Švajčiarsky tím ukázal aktívnu hru už od začiatku. Naši reprezentanti celý zápas prakticky doháňali, čo sa im nakoniec nepodarilo a skončili bez bodu. Slovensko prehralo so Švajčiarskom 0:2.

Zápas so Švajčiarmi sa niesol v duchu dobiehania skóre, neúspešne
TASR

Hokejisti Švajčiarska boli už od začiatku aktívnejší v hre, držali sa prevažne v našom pásme a Čiliak čelil niekoľkým agresívnym útokom na bránku. Napriek veľkému nasadeniu súpera sa v ôsmej minúte dostal do veľkej šance Tomáš Jurčo, trafil však len rukavicu brankára. Dravosť Švajčiarov sa nášmu tímu vypomstila v 11. minúte, keď sa švajčiarsky hráč Tristan Scherwey postaral o prvý gól zápasu. V 16. minúte rozhodcovia odpískali zlé striedanie na Slovenskej strane, za ktorým nasledovala presilová hra pre Švajčiarsko.

Do druhej tretiny sme vstúpili s jedným gólom na strane súpera a len niekoľko sekúnd po tom, ako naši vyhrali buly vo vlastnom pásme, sme do bránky inkasovali ďalší z hokejky Mirca Müllera. Slovensko len o chlp predišlo tretiemu gólu, ktorý do našej bránky padol krátko po prerušení hry. Napriek protestom švajčiarskeho tímu ho neuzali. V druhej tretine sme sa nedokázali strelecky presadiť a dorovnať dvojgólový náskok súpera.

Začiatok poslednej tretiny nepriniesol výraznejší zvrat v nadstavenom vývoji hry. Švajčiar Damien Riat mohol v 41. minúte možno definitívne rozhodnúť o triumfe, ani jedna z jeho dvoch striel však neskončila v bráne a Čiliak si tak mohol pripísať dva úspešné zákroky. Okrem slabých zábleskov sme v tretej tretine nepredviedli výraznejší výkon, čo sa nakoniec odrazilo na konečnom výsledku zápasu.

Slovenskí hokejisti nastúpili na svoj druhý zápas na MS v Kodani proti Švajčiarsku v bránke s Marekom Čiliakom. Tréner Craig Ramsay poslal do zápasu identickú zostavu ako v prvom zápase proti Česku. Úvodnú obrannú dvojicu vytvorili Andrej Sekera s Michalom Čajkovským a elitný útok Ladislav Nagy, Michal Krištof a Tomáš Jurčo. Hlavnými rozhodcami boli Kanaďan Oliver Gouin a Čech Jan Hribik.

Zostavy:

Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Marek Ďaloga, Jaroš, A. Jánošík, Fehérváry - Jurčo, Krištof, L. Nagy - Marcel Haščák, J. Mikúš, M. Bakoš - D. Bondra, Buc, Svitana - Skalický, T. Marcinko, Cingeľ

Švajčiarsko: Berra - Diaz, Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi - Hofmann, Niederreiter, Corvi - Riat, S. Moser, Vermin - Scherwey, Rod, Haas - Baltisberger, Schäppi

Hráči reagujú na zápas

"Minimálne polovicu zápasu boli Švajčiari aktívnejší. Málo sme sa tlačili pred ich bránku, mali sme málo striel, tým pádom sme sa nedostávali do šancí. Od polovice zápasu sa to začalo meniť, ale celkovo to nestačilo. Na to, že sme mali menej času na regeneráciu a či nám chýbali sily, by som sa nevyhováral," priznal útočník Tomáš Marcinko.

"Myslím si, že Švajčiari zaslúžene vyhrali. Hrali lepší hokej, lepšie korčuľovali. Nemyslím si, že to bolo o únave, sme profesionáli, na to sa vyhovárať nemôžeme. Keď nekorčuľujeme, nemôžeme vyhrať. Hlavne sa musíme z toho zápasu poučiť. Ak chceme pomýšľať na výhru proti Rakúsku, nemôžeme hrať tak ako dnes," reagoval kapitán Andrej Sekera.

Martin Bakoš vidí úspech v lepšom začiatku súpera. "Švajčiari začali lepšie, korčuľovali, mali viac z hry, my sme zareagovali na ich hru až po prvej tretine, začali to trochu otáčať, ale už nám nezostal čas. Dostávali sme sa potom do šancí, mali sme prevahu, ale to už bol stav 0:2. Na únavu sa nemôžeme vyhovárať, osem hodín rozdiel v regenerácii nie je výhovorka. Rakúsko musíme predčiť dravosťou a korčuľovaním a samozrejme pridať nejaké góly."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok