Saková v TA3: Kaliňák do diania na ministerstve nezasahuje

TA3 SITA
6.5.2018 14:03

Denisa Saková v relácii V politike žiadala ľudí, aby ju neposudzovali na základe toho, pod kým desať rokov pracovala. Šéfka rezortu vnútra ďalej uviedla, že jej najväčšou prioritou je vrátiť občanom dôveryhodnosť v políciu a vymenovať nového dočasného policajného prezidenta.

Saková v TA3: Kaliňák do diania na ministerstve nezasahuje
SITA/Diana Černáková

Meno nového policajného prezidenta vyberie po diskusii s premiérom Petrom Pellegrinim. "Musí nás presvedčiť, že má víziu a stratégiu, ako bude rozvíjať policajný zbor. Mien je viac," povedala na margo výberu Saková a pochválila návrh zákona svojho predchodcu na poste ministra Tomáša Druckera, na základe ktorého bude po novom prebiehať voľba nového policajného prezidenta. Voľba bude dvojkolová.

V prvom kole by ho mala vybrať odborná komisia so zastúpením z polície, odborov, či prokuratúry. Komisia následne odporučí návrh, ktorý pôjde do vypočutia do výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. "Dvojkolová voľba zaručí, že výber kandidáta bude odpolitizovaný už v prvom kole," dodala Saková.

Ministerka vnútra v relácii vylúčila, že by Róbert Kaliňák mal vplyv na jej rozhodovanie. "Nevylučujem, že sa s Róbertom Kaliňákom stretávam alebo rozprávam, ale do rezortu nezasahuje," uviedla. Saková zároveň požiadala verejnosť, aby ju hodnotila na základe jej rozhodnutí a práce, nie na základe toho, pod kým roky pracovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok