Zverejnili video zdevastovaného tatranského lesa, oheň je pod kontrolou

TA3 TASR
4.5.2018 08:14

Hasiči od skorého rána pokračujú v hasiacich prácach pri požiari lesa vo Vysokých Tatrách. "Prostredníctvom vykonaného prieskumnému letu vrtuľníkom bolo zistené, že sa požiar v noci podarilo udržať pod kontrolou a už sa nerozširuje ďalej," informovala hovorkyňa prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

Momentálne na mieste zasahujú hasiči z Popradu, Vysokých Tatier, Prešova, Košíc, Mengusoviec a Modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred. "Pomáhajú aj dobrovoľní hasiči z obcí Šuňava a Štrba. Na mieste zasahuje aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra, ktorý už na požiarisko zhodil prvých pár tisíc litrov vody," dodala hovorkyňa.

Požiar lesa v 4. a 5. stupni ochrany prírody vypukol vo štvrtok 3. mája krátko pred 14. hodinou a zasiahol približne 30-hektárovú lokalitu v oblasti Kežmarské Žľaby.

Pre nebezpečenstvo požiaru v poobedňajších hodinách evakuovali z terénu 800 až 1200 turistov a dočasne uzavreli viaceré turistické chodníky vedúce ku Chate pri Zelenom plese a Chate Plesnivec i ďalšie trasy.

Šéf Horskej záchrannej služby Jozef Janiga v tejto súvislosti apeloval na turistov, aby sa miestu požiaru ako i jeho okoliu vyhýbali a nekomplikovali tak zásah hasičov a chránili si zdravie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok