Žitňanská chce, aby SDKÚ bolo znova líder pravice

SITA
12.5.2012 10:42

Podpredsedníčka SDKÚ-DS Lucia Žitňanská chce, aby jej strana bola opäť lídrom pravice. Ako povedala pre agentúru SITA, líder je ten, ktorý dokáže priniesť riešenia alebo myšlienky, ktoré oslovia.

Žitňanská chce, aby SDKÚ bolo znova líder pravice
SITA

Zároveň vie stmeliť všetkých ostatných okolo seba. „Toto je rozhodujúce. Čo sa tu teraz budeme hrať, že 8,5 % a 7,9 %, kto je medzi nimi líder? O tom to nie je,“ povedala s tým, že chce, aby SDKÚ-DS sa stala lídrom svojou ponukou. „Pozitívnou ponukou. Hádok tu bolo naozaj príliš veľa. Aj vzájomného kritizovania pravicových strán tu bolo naozaj veľmi veľa. My musíme byť dostrediví, lebo všetko ostatné je smiešne,“ dodala.

Ambíciou Žitňanskej je mať o štyri roky SDKÚ-DS v takej pozícii, aby mohla pritiahnuť ostatné stredopravé strany. „Chcem, aby táto stredopravá strana sa mohla postaviť a predstaviť alternatívu voči Ficovi. Inak by som to nerobila. Keby som nevidela v tom celom zmysel, tak to nerobím. Cesta je však postupná,“ uviedla. Podľa nej SDKÚ-DS do dvoch rokov musí vedieť, či je na správnej ceste, alebo nie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok