Nový Zéland nezaraďujú do máp, premiérka reagovala videom

TA3 TASR
3.5.2018 09:29

Nový Zéland, malý ostrovný štát v juhozápadnej časti Pacifiku, má už dosť toho, že ho často vynechávajú z mapy sveta.

Nový Zéland nezaraďujú do máp, premiérka reagovala videom
SITA/AP ilustračné

Tento fakt si uvedomila aj premiérka Jacinda Adernová, ktorá sa pripojila ku kampani agentúry Tourism NZ a na svojom profile na Facebooku zverejnila video na podporu tejto kampane s hashtagom #getNZonthemap. Na videozázname sa za kampaň vyslovuje samotná premiérka spolu s miestnym komikom Rhysom Darbym. Za uplynulých 24 hodín má video vyše milióna zhliadnutí, informovala agentúra DPA.

"Priznajte to. Tiež ste si všimli absenciu Nového Zélandu na mapách sveta. Niektorí tomu hovoria konšpirácia, niektorí nedbalosť... Tak či onak, je čas na malú kampaň," napísala premiérka v komentári k videu. Nový Zéland, ktorý je väčší ako Veľká Británia a dosahuje dve tretiny rozlohy Japonska a Nemecka, v minulosti často nebol zaznamenaný na mapách. Okrem iných chýbal na mapách Smithsonianovho múzea, OSN či BBC.

Novozélandská vláda má z recesie na svojej webovej stránke mapu sveta bez Nového Zélandu: po kliknutí na jej link sa však objaví oznam, že "Stránka nebola nájdená". Nový Zéland je známy krásnou prírodou, horolezcom, filantropom a výskumníkom Edmundom Hillarym či filmovou trilógiou Pán prsteňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok