Po prehre 0:3 s Talianskom slovenský sen o Londýne skončil

TASR
11.5.2012 19:45

lovenskí volejbalisti nebudú hrať na blížiacej sa olympiáde v Londýne. Rozhodla o tom ich piatková prehra v záverečnom zápase B-skupiny olympijskej kvalifikácie v Sofii s Talianskom 0:3.

Po prehre 0:3 s Talianskom slovenský sen o Londýne skončil
SITA

Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho po nej skončili v tabuľke na treťom mieste, Taliani ako víťazi skupiny idú do sobotňajšieho semifinále z prvého miesta, z druhého si semifinále zahrá Nemecko.

výsledok - B-skupina:
Slovensko - Taliansko 0:3 (-23, -13, -22)
69 minút, rozhodovali: Groenewegen (Hol.), Labašta (ČR)
Slovensko: Masný, Kmeť, Diviš, Michalovič, Kohút, Ogurčák, libero: Hupka (Bencz, Skladaný, Chrtiansky, Paták, Piovarči)
Taliansko: Mastrangelo, Parodi, Zajcev, Lasko, Fei, Travica, libero: Bari (Kovar, Birarelli, Papi, Savani, Bininfante)

Slováci vedeli, že do semifinále ich posunie len výhra 3:0 alebo 3:1. Proti Talianom nastúpila v úvode rovnaká základná zostava ako proti Fínom a proti favoritovi sa držala až do záveru prvého setu. Taliani boli síce stále v tesnom vedení, ktoré viackrát navýšili na rozdiel troch bodov, ale slovenskí hráči sa na nich vždy dotiahli. Podarilo sa im to aj v koncovke setu na 23:23, ale práve za tohto stavu Kohút svoje ďalšie podanie dal do autu a Taliani využili hneď svoj prvý setbal na vedenie 1:0. V druhom sete žila slovenská šanca len do stavu 8:9. Potom sa na slovenskej strane začali množiť chyby a Taliani získali ľahko vedenie 20:8 a set bez problémov a už aj istého postupu do semifinále doviedli do víťaznej koncovky. Taliani nepoľavili ani v treťom dejstve. Z 2:2 odskočili na 6:2 a pohodlné vedenie si kontrolovali až do stavu 23:19. Slovákom sa ale podarilo koncovku ešte zdramatizovať, keď sa dostahli na rozdiel bodu, záver si už vicemajstri Európy postrážili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok