Aktivisti chcú predčasné voľby, začínajú zbierať podpisy

TA3 SITA
30.4.2018 13:26

Koalícia občianskych iniciatív Hnevám sa, V teniskách, TERAZ, Za Slovensko - občianska iniciatíva a Za Jána a Martinu vyhlásila "Celoslovenský zber podpisov za predčasné voľby".

Aktivisti chcú predčasné voľby, začínajú zbierať podpisy
SITA/AP

Ako ďalej informovali zástupcovia iniciatív, podujatie sa uskutoční v utorok 1. mája. "Počas tohto dňa budú dobrovoľníci v mnohých mestách na Slovensku zbierať podpisy za zmenu pomerov v našej krajine, uvádzajú. Aktivisti konštatujú, že po udalostiach, ktoré sa po násilnej smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej udiali, sú predčasné voľby jedinou cestou, ako zmeniť pomery na Slovensku k lepšiemu. "Všetkým je nám jasné, že politici si sami neskrátia volebné obdobie. Využijeme preto inštitút referenda. Je to prejavom demokracie, ktorá na Slovensku zatiaľ stále je," uviedli. Na spoluprácu zároveň vyzývajú všetkých členov a sympatizantov iniciatívy Za slušné Slovensko a všetkých členov a sympatizantov občianskych iniciatív, ktoré požadujú zmenu.

 

"Ak by každý z nás, kto sa zúčastnil protestov za slušné Slovensko, vyzbieral len tri podpisy, už by sme mali takmer 400 000 podpisov, ktoré by zaručovali istotu referenda o predčasných voľbách," konštatujú aktivisti. Zároveň dúfajú, že spoločný postup vytvorí dostatočný tlak na politikov, ktorí môžu predčasné voľby v parlamente odhlasovať už teraz na májovej schôdzi. "Ak nie, budeme spoločne pripravení žiadať predčasné voľby referendom," dodali.

Skupina občianskych iniciatív, Hnevám sa, Za Slovensko, V teniskách a TERAZ sa zhodla na potrebe predčasných volieb a za týmto účelom zorganizovala aj zhromaždenie v Bratislave počas uplynulého piatku. Aktivisti zdôrazňujú, že za nimi nestojí žiadna politická strana, "tajomný sponzor ani temné sily zo zahraničia".


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok