Lipšic: Obvinenie Spišiaka za pravdivý výrok je svinstvo

SITA, TA3
11.5.2012 17:40

Vznesenie obvinenia voči policajnému prezidentovi Jaroslavovi Spišiakovi za pravdivý výrok je absurdné a je to svinstvo, uviedol to dnes poslanec a bývalý minister vnútra Daniel Lipšic.

Trestné oznámenie na Spišiaka podali podľa denníka Pravda ešte v novembri 2011 bývalí funkcionári Úradu boja proti organizovanému zločinu Ivan Ševčík, Milan Lučanský a Jozef Mičieta. Nepáčili sa im Spišiakove vyjadrenia pre médiá, že kým Ševčík, Lučanský a Mičieta boli policajtmi, Mello bol sústavne na úteku a keď zo zboru odišli, podarilo sa polícii Mella zadržať. Lipšic dnes zdôraznil, že Mella chytili až po tom, ako sa vymenilo vedenie polície. "Počas pôsobenia bývalých policajných funkcionárov bol Karol Mello na úteku," povedal Lipšic, ktorý bude Spišiaka zastupovať.

Lipšic dnes zopakoval slová policajného prezidenta a vyzval Generálnu prokuratúru SR, aby obvinili i jeho. "Vzdám sa trestnoprávnej imunity, lebo považujem za neprijateľné, aby sa normálni čestní ľudia takýmto absurdným spôsobom stíhali za údajné ohováranie za pravdivé verdikty," povedal Lipšic. Potom sa môže podľa neho začať hovoriť "na mieste na to určenom," prečo Mello utekal za bývalého vedenia policajného zboru. Informácie, ktoré majú podľa Lipšica utajovaný režim, poskytol súčasnému ministrovi Robertovi Kaliňákovi. Lipšic naznačil, že spomínaní policajti majú "nadštandardné kontakty" s riaditeľom Odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR Petrom Šufliarskym. "Odmietam akékoľvek spájanie s trestnou vecou Jaroslava S. Táto trestná vec nie je realizovaná mnou osobne, ani prokurátormi Odboru osobitného určenia GP SR," reagoval Šufliarsky a dodal, že politické vyjadrenia a konštrukcie poslanca NR SR Daniela Lipšica nebude bližšie komentovať.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Vladimíra Gedrová dnes uviedla, že prokurátor GP vzniesol obvinenie voči Jaroslavovi Spišiakovi pre trestný čin ohovárania 4. mája. Viac sa vyjadriť odmietla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok