Časti tela, ktoré našli v rakúskom jazere, patria Slovenke

TA3 TASR
29.4.2018 19:31

Prípad usmrtenej ženy, ktorej časti tela v uplynulých týždňoch vylovili z Neziderského jazera na východe Rakúska, sa podarilo objasniť. Podľa údajov zverejnených internetovým vydaním denníka Kronen Zeitung ide o slovenskú prostitútku pôsobiacu vo Viedni, ktorú zavraždil sekerou medzičasom zadržaný muž.

Časti tela, ktoré našli v rakúskom jazere, patria Slovenke
TASR/Štefan Puškáš (Ilustračná fotografia)

Vrah sa priznal

V článku sa uvádza, že podozrivý Viedenčan oslovil obeť na jednej zo železničných staníc v rakúskej metropole, následne ju zabil pri milostnej hre a rozštvrtil jej telo. Ten istý muž pritom zavraždil človeka sekerou už aj pred niekoľkými rokmi, dodáva Kronen Zeitung bez uvedenia podrobností.

Podľa údajov tohto periodika predpokladaného vraha vypátrali už v piatok a medzičasom sa priznal, že telo prostitútky rozrezal nožom a pílou. Jednotlivé časti potom hodil do Neziderského jazera blízko chatky, ktorú vlastnil.

 

Torzo našli náhodou

Torzo doteraz neznámej ženy našiel na brehu jazera pred vyše dvoma týždňami náhodný okoloidúci. Nasadené pátracie zložky postupne našli vo vode aj ďalšie časti tela vrátane hlavy, na čo kriminalisti bezúspešne snažili zistiť totožnosť usmrtenej.

Hovorca príslušnej prokuratúry v meste Eisenstadt potvrdil v sobotu správy o zatknutí podozrivého rakúskeho občana, ďalšie zverejnené podrobnosti však odmietol potvrdiť alebo vyvrátiť. V nedeľňajšom vyhlásení, ktoré priniesla agentúra APA, takisto uviedol, že ide o "špekulácie" a prokuratúra ich "zatiaľ nekomentuje".

Neziderské jazero, ktoré sa rozprestiera v rakúsko-maďarskom pohraničí, je popri Balatone jediným stepným jazerom na starom kontinente. Jeho rakúska časť je považovaná za najväčšie jazero alpskej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok