Zrušili pátranie po odsúdených v kauze tunelovania nebankoviek

TA3 TASR
27.4.2018 18:57

Dávid Brtva, ktorý bol 28. marca právoplatne odsúdený Najvyšším súdom v kauze tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest na deväťročný trest odňatia slobody, zatiaľ do väzenia nenastúpil a už nie je ani v policajnom pátraní.

Zrušili pátranie po odsúdených v kauze tunelovania nebankoviek
SITA/Branislav Bibel

Do väzenia na sedemročný trest odňatia slobody rovnako nenastúpil odsúdený a spoluobžalovaný Patrik Pachinger, a to zatiaľ z neznámych dôvodov, informovali justičné zdroje. "Najvyšší súd v piatok 27.4 apríla zrušil príkaz na dodanie do výkonu trestu, ktorý sám vydal 28. marca tohto roku," vyplýva to z rozhodnutia Najvyššieho súdu, o ktorom informoval portál tvkrimi.sk. Dôvodom má byť podľa informácií tohto portálu Brtvova žiadosť o odklad výkonu trestu, ktorým sa bude zaoberať Špecializovaný trestný súd.

Na Brtvu nedávno vydalo po rozhodnutí NS pátranie Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava III a na Pachingera zase OR PZ Bratislava I. Najvyšší súd 28. marca potvrdil verdikt prvostupňového súdu z roku 2015. Veľkopodnikateľa a hlavného obžalovaného Jozefa Majského vylúčil NS na samostatné konanie, keďže je vážne chorý a polícia ho napokon na proces neeskortovala.

Termín odvolacieho konania s Jozefom Majským ešte vytýčený nie je, závisí od jeho zdravotného stavu. V tomto konaní bude rozhodovať rovnaký senát ako 28. marca, ale pod inou spisovou značkou. Znamená to, že spis nebude musieť študovať iný senát, čo by mohlo trvať mesiace.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok