Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový recyklačný robot Daisy rozloží až 200 iPhonov za hodinu!

Nový recyklačný robot Daisy rozloží až 200 iPhonov za hodinu!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple neberie ekológiu na ľahkú váhu a pri príležitosti Dňa Zeme sa rozhodla usporiadať recyklačnú akciu s názvom Apple GiveBack. Majitelia starých iPhonov tak od 22. 4. až do 30. 4. môžu v obchodoch Apple odovzdať nepoužívané smartfóny. Apple za každé prijaté zariadenie finančne prispeje neziskovej organizácii Conservation International. Okrem toho spoločnosť Apple predstavila nového recyklačného robota, ktorý ešte rýchlejšie rozoberá a triedi komponenty zo starých iPhonov.

V rámci prebiehajúceho recyklačného programu Apple GiveBack sa spoločnosť pochválila novým robotom s názvom Daisy, ktorý dokáže efektívnejšie rozoberať iPhony pre recykláciu a spätné získanie cenných materiálov. Ide v skutočnosti o celý robotický systém ako o individuálneho robota. Daisy sa vyznačuje technológiami založenými na predchádzajúcom demontážnom robotickom systéme s názvom Liam, ktorý spoločnosť Apple spustila do prevádzky v roku 2016. Daisy dokonca obsahuje niektoré z častí Liama.

V rámci prebiehajúceho recyklačného programu Apple GiveBack sa spoločnosť pochválila novým robotom s názvom Daisy, ktorý dokáže efektívnejšie rozoberať iPhony pre recykláciu a spätné získanie cenných materiálov.

Recyklačný robotický systém Daisy dokáže rozoberať deväť verzií smartfónov iPhone pri rýchlosti až 200 telefónov za hodinu. Odstraňuje a triedi ich komponenty pre následnú recykláciu, zatiaľ čo získané cenné materiály sa uskladnia pre opätovné použitie. Podľa vyjadrenia spoločnosti Apple je tento demontážny systém schopný získať vzácne materiály, ktoré sa pri bežnej recyklácii získať nedajú. Demontážny robot pritom využíva technológiu založenú na strojovom učení.

Recyklačný robotický systém Daisy dokáže rozoberať deväť verzií smartfónov iPhone pri rýchlosti až 200 telefónov za hodinu.

Recyklačný program Apple GiveBack spolu s novým robotom Daisy je potvrdením záväzku spoločnosti Apple, ktorá chce prispievať k zdravšej planéte prostredníctvom inovácií a posunúť sa bližšie k cieľu, aby boli jej výrobky vytvárané len z recyklovateľných alebo obnoviteľných materiálov.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Apple je tento demontážny systém schopný získať vzácne materiály, ktoré sa pri bežnej recyklácii získať nedajú.