Ľudia opäť vyjdú do ulíc Bratislavy, budú žiadať voľby

TA3 SITA
27.4.2018 10:49

Iniciatívy Hnevám sa, Za Slovensko, V teniskách a TERAZ ohlásili v Bratislave protest „Za predčasné voľby". Stretnú sa o 17:00 na Námestí SNP. "Ako tieto dni ukazujú, zmena ministra vnútra nič nerieši. Jediným predpokladom zásadnej zmeny na Slovensku sú predčasné voľby," uvádza sa vo vyhlásení iniciatív.

Ľudia opäť vyjdú do ulíc Bratislavy, budú žiadať voľby
SITA/AP

Pomoc je vítaná

Na proteste chcú aktivisti podľa vlastných slov okrem iného zbierať podpisy pod petíciu za referendum o predčasných voľbách a vyzvať verejnosť na aktívnu pomoci pri ich zbere. "Doteraz sme len prácou našich dobrovoľníkov vyzbierali už 80-tisíc podpisov po celom Slovensku. Veríme, že takto vieme skrátiť funkčné obdobie vlády 'Fico IV.'," konštatujú aktivisti. Zároveň vyzývajú regionálne občianske iniciatívy, aby sa pripojili k protestom a pomohli so zberom podpisov pod petíciu.

"Každá pomocná ruka je vítaná," uvádzajú. K požiadavke iniciatív sa medzičasom prihlásila aj skupina "#AllForJan". Tá podľa zakladateľov vznikla začiatkom marca. "Spája ľudí s rovnakou myšlienkou, a tou je smútok nad smrťou Jána a Martiny a súčasne túžba po zmene k lepšiemu." Náplňou ich práce je podľa vlastných slov "zber fotiek zo zhromaždení, správy, live stream so zhromaždení zdieľané z médií, live politické realizácie, info o protestoch a miestach na podpis petície".

Žiadne temné sily v pozadí

Skupina občianskych iniciatív, ktorá sa zhodla na potrebe predčasných volieb, zdôrazňuje, že za nimi nestojí žiadna politická strana, "tajomný sponzor ani temné sily zo zahraničia".

Po vražde Jána Kuciaka a jeho partnerky sa po celom Slovensku opakovane uskutočnili demonštrácie organizované iniciatívou Za slušné Slovensko. Ich hlavnými požiadavkami sú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a dôveryhodná vláda, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok