NHL: V súboji o Stanleyho pohár ostáva slovenské kvarteto

TA3 SITA
26.4.2018 09:14

Súbojmi Vegas Golden Knigts - San Jose Sharks a Washington Capitals - Pittsburgh Penguins sa začne 2. kolo play-off v Národnej hokejovej lige, čiže semifinále konferencií. Ďalšie dve dvojice tvoria Nashville Predators - Winnipeg Jets a Tampa Bay Lightning - Boston Bruins.

NHL: V súboji o Stanleyho pohár ostáva slovenské kvarteto
SITA/AP

V hre o zisk Stanleyho pohára zostalo ešte kvarteto slovenských hokejistov - Zdeno Chára v Bostone, Tomáš Tatar vo Vegas, Marko Daňo vo Winnipegu a Peter Budaj v Tampe Bay. Kompletný program 1. kola play-off odohral iba Zdeno Chára, ktorý pomohol Bostonu k postupu cez Toronto veľkou porciou minút strávených na ľade aj 2 bodmi v produktivite.

Tatar ako zdravý náhradník vynechal dva zo štyroch súbojov nováčika Vegas s Los Angeles, ale nie je bez šance opäť sa vrátiť do zostavy. Daňo je stabilným náhradníkom vo Winnipegu a Budaj zasa brankárskou trojkou v Tampe.

Špeciálnu motiváciu majú hráči Pittsburghu a Vegas. "Tučniaci" z Pittsburgh, ktorí si v semifinále Východnej konferencie zmerajú sily s tradičnými rivalmi Washington Capitals, sa môžu stať prvým tímom s hetrikom neprerušených triumfov v Stanleyho pohári od roku 1983. Vtedy víťazný hetrik dovŕšili hráči New Yorku Islanders. Vegas Golden Knights (v 2. kole na Západe nastúpia proti San Jose) sa zasa môžu stať prvým nováčikom, ktorý svoje úspešné ťaženie v NHL dovedie v prvom roku svojej existencie až k zisku Stanley Cupu.

Program 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL:

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville Predators - Winnipeg Jetstermíny: 27. a 29. apríla, 1., 3. prípadne 5., 7. a 10. májaVegas Golden Knights - San Jose Sharkstermíny: 26., 28. a 30. apríla, 2. prípadne 4., 6. a 8. mája

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington Capitals - Pittsburgh Penguinstermíny: 26. a 29. apríla, 1., 3. prípadne 5., 7. a 9. májaTampa Bay Lightning - Boston Bruinstermíny: 28. a 30. apríla, 2., 4. prípadne 6., 8. a 10. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok