Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zmiešaná realita s Lenovo Explorer je o niečo viac dostupnejšia

Zmiešaná realita s Lenovo Explorer je o niečo viac dostupnejšia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Virtuálna realita je technológia, ktorá určite láka viacerých z nás, no hardvér v podobe náhlavných súprav je stále finančne nákladná záležitosť, ktorá mnohých ľudí odrádza. Zmeniť by to mohla spoločnosť Microsoft, ktorá znižuje cenovú hladinu základných headsetov pre systém Windows Mixed Reality. Prostredníctvom obchodu Microsoft Store sa tak dá získať náhlavná súprava Lenovo Explorer s aktuálnou zľavou 100 dolárov.

Headset Lenovo Explorer pre Windows Mixed Reality sa spolu s dvojicou diaľkových ovládačov dá momentálne získať za 299 dolárov prostredníctvom obchodu Microsoft Store. Lenovo Explorer má celkové rozlíšenie 2 880 x 1 440 pixlov, 105 stupňové zorné pole a obnovovaciu frekvenciu až 90 Hz. To všetko by malo prispieť k jasnému a plynulému vizuálu v prostredí virtuálnej reality porovnateľnom s konkurenčnými headsetmi HTC Vive či Oculus Rift, ktoré sa cenovo pohybujú v oveľa vyšších sumách.

VR Headset Lenovo Exporer pre systém Windows Mixed Reality.

Okrem nižšej ceny sa headset Lenovo Explorer líši aj tým, že sledovanie pohybu používateľa je oveľa jednoduchšie. Namiesto rozmiestnenia škatuliek so senzormi po miestnosti sú senzory pre sledovanie pohybu vo virtuálnej realite vložené priamo v zariadení Lenovo Explorer. Odtiaľ sledujú pribalenú dvojicu diaľkových ovládačov a sledujú aj steny či objekty v reálnom svete okolo používateľa.

VR Headset Lenovo Exporer pre systém Windows Mixed Reality.

Headset Lenovo Explorer pre Windows Mixed Reality je zlacnený z 399 dolárov na 299 dolárov a pokiaľ používateľ nemá dostatočne výkonný počítač pre zobrazenie virtuálnej reality, môže si aj ten spolu s headsetom zakúpiť v jednom balíku cez Windows Store. K dispozícii je napríklad herný notebook Lenovo Legion Y720 za akciovú cenu 1 229 dolárov.

VR Headset Lenovo Exporer pre systém Windows Mixed Reality.